İşlemcim Çok Mu Isınıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ertugrulark

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Sistemimi 7 ay önce teknobiyotikten aldım ekran karım rx560 4gb işlemcim r3 3100-4processor ram 8*2 neforza 3600mhz ssd 480gb anakart h320m 4.0 mı ne işlemcim boştayken 60 derecelerde csgo da ise 81 82 derece acaba çokmu çünkü aynı pc kuzenimdede var fakat cs de 55 derece falan lütfen cevap veriniz neden kaynaklıdır acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ortalama 20 derece kadar fazla diyebilirim. Bunun 4 sebebi olabilir.
  1. Macun az gelmiş , tükenmiş veya kurumuş olabilir.
  2. Soğutucu düzgün montajlanmamış olabilir.
  3. Kasanız hava akışı iyi bir kasa değilse yaz geldi malum sıcaklıklar arttığı için oda sıcaklığına bağlı kasa içi sıcaklıklarınız kasa yapınız yüzünden yükseliyor olabilir.
  4. Son olarak bu sorun ilk baştan beri varsa soğutucu yetersiz olabilir. 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasa iyi sorun yok. Soğutucu pek iyi değil ama eskiden sorun yoktu şimdi varsa aşağıdakilerden sebep olabilir.

1. Soğutucu macununda bir sorun vardır ya kurumuştur yada az sürüldüyse için tükenmiştir.
  2. Havalar ısındığı için odanız normalden biraz daha sıcak olduysa bu sorun olabilir. 
Böyle kullanmakta sorun olur mu diye sormuşsunuz 80 derecelere kadar işlemci sıcaklıkları normal diyebilirim ama boşta 60 oyunda 80 civarı pek sağlıklı bir senaryo değil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Son yorumunuzu sildiniz ama cevabımı verdim gerisi size kalmış bir durum. Ben olsam soğutucuyu söker kaliteli bir macun ile macun yenilemesi ve kasayı biraz serin bir yerde tutardım. Eğer yerden ısıtma yoksa evinizde kasayı yerde tutun. Halı olmasın ama altında. Sıcak hava doğası gereği yükselir bu yüzden zemin daha serin olur ama zemine koyduğunuz kasayı dar bir alana sıkıştırmayın ki hava alabilsin.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri