İşlemcimi overclockladım kendini kapıyor.

Emresah1nx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bundan önce pubgde problem yaşadığımdan bahsetmiştim. İşlemcimi overclocklama kararı aldım. Biostan 4.10 a çektim 4 tede denedim olmadı forunlardan detaylıca oveeclockladım sorun hep aynı. Pch s clas 1 sahibiyim  550 w psu 2070 asus dual ekran kartı ve 2600 x bulunmakta. Overclock sonrası pc açılıyor ancak biraz oyuna girince veya bazen masaüstündeyken çat diye monitöre görüntü kesiliyor no signal diyor aynı anda klavye mouse ışıkları gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Bunun sebebi nedir?

KS

Emresah1nx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kimsenin bilgisi yokmuuu?? Anakart b450m dragon buarada bugün oc tunerı açıp yapınca sıkıntı yapmıyor ne işe yarıyor bilmiyorum ama açtım.

Ekrem_Abi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
vallahı suan ıcın aklıma tek gelen şey senın powerin yetersız olusu.zaten o ekran kartına en az 600w önerıyorlar kı bu 600w da tam anlamıyla saglam calısmalı bır ıkı yıllık bır cıhaz olmamalı.güce bındırıyorsun pc nı ve sıstem kendıne reset atıyor bence yinede en dogru cevabı Enes hocam verir.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Emresah1nx' Alıntı:
Bundan önce pubgde problem yaşadığımdan bahsetmiştim. İşlemcimi overclocklama kararı aldım. Biostan 4.10 a çektim 4 tede denedim olmadı forunlardan detaylıca oveeclockladım sorun hep aynı. Pch s clas 1 sahibiyim  550 w psu 2070 asus dual ekran kartı ve 2600 x bulunmakta. Overclock sonrası pc açılıyor ancak biraz oyuna girince veya bazen masaüstündeyken çat diye monitöre görüntü kesiliyor no signal diyor aynı anda klavye mouse ışıkları gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Bunun sebebi nedir?

Merhaba sistem kendini yük altına girdiği zaman mı kapatıyor? Yani oyuna girince ya da uzun kullanım sonrası mı bu sorunu yaşıyorsun?

KS

Emresah1nx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Emresah1nx' Alıntı:

Merhaba sistem kendini yük altına girdiği zaman mı kapatıyor? Yani oyuna girince ya da uzun kullanım sonrası mı bu sorunu yaşıyorsun?

Yarı Yarıya,Bazen oyunun ortasında bazen açıldığı gibi.

KS

Emresah1nx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Isılar ne durumda? Oyun içerisinden görsel atabilir misiniz?
Isıları takip ettim gpu max 70 i cpu max 75-77 i görüyor.2600x in kendini kapatma ısısı 95 miş bakmıştım.Anakartımla İlgili bi sıkıntı olabilirmi acaba ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Verdiğiniz voltaj değeri sorun yaratıyordur %99 ihtimalle. Anakartın kolay OC tuşu voltajı fazla verir ama sorunsuz bir değerde verir yani sorun büyük ihtimalle  voltaj değeridir. Ayrıca anakart B450 olduğu için faz sayısıda verdiğiniz OC değerini karşılayamıyor olabilir ancak bu yinede ani kapanma yapmayacaktır. Öncelikle voltaj ayarlarınızı genel olarak insanlar hangi değerler arasında kullanıyorsa o aralıklarda deneyin. Her anakart aynı işlemci bile olsa farklı voltaj aralığında OC olur ama yinede stabil değerden önce sorunsuz aralığı bulmanız gerek.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri