İşlemcinin Gpu'sunu Nasıl İptal Ederim?

Musa Tarhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Ben bi ekran kartı aldım apu bir işlemciye Amd ryzen 3 4300Ge işlemciye Asus dual rx 6600 xt aldım darboğaz yapacağını biliyordum fakat önceliği işlemcinin kendi ekran kartına vereceğini bilmiyordum mesela raft oynuyorum full kendi ekran kartını kullanıyor onu nasıl iptal eder veya önceliği ona veririz?

1660820376098.png

Ekli dosyalar

• 1660820242621.png
    1660820242621.png
    25.6 KB · Görüntüleme: 4

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Merhaba arkadaşlar,

Ben bi ekran kartı aldım apu bir işlemciye Amd ryzen 3 4300Ge işlemciye Asus dual rx 6600 xt aldım darboğaz yapacağını biliyordum fakat önceliği işlemcinin kendi ekran kartına vereceğini bilmiyordum mesela raft oynuyorum full kendi ekran kartını kullanıyor onu nasıl iptal eder veya önceliği ona veririz?

Ekli dosyayı görüntüle 4665
Monitör ekran kartına mı anakarta mı bağlı?

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Kasaya Bağlı hdmi veya dp çıkışı yok monitörün güç kablosu ve görüntü kablosu tek bağlu oda kasaya.
Bahsettiğim ekran kartının girişi de vardır anakartının da ekran kartına monitörün görüntü kablosunu takmadıysanız takın. Anakart diyecektim düzelttim kasa yazmışım.

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Ayrıca Biostan atayabiliyorduk galiba ama hatırlamıyorum hatırlayan yardımcı olabilir.

KS

Musa Tarhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bahsettiğim ekran kartının girişi de vardır anakartının da ekran kartına monitörün görüntü kablosunu takmadıysanız takın. Anakart diyecektim düzelttim kasa yazmışım.
1660821559947.png

şu kablo tek var mon.töre takılı oda ekran kartına takılmıyor.

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Eğer monitöre giden kablo anakart bağlı ise ekran kartını kullanmıyorsunuz işlemciden görüntü alıyorsunuz doğar olarak o kullanılıyor. Görüntü kablosu yukarda denilen gibi ekran kartına takmanız lazım. Monitör ile uyumlu değilse de dönüştürücü alıp kullanın.

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Eğer monitöre giden kablo anakart bağlı ise ekran kartını kullanmıyorsunuz işlemciden görüntü alıyorsunuz doğar olarak o kullanılıyor. Görüntü kablosu yukarda denilen gibi ekran kartına takmanız lazım. Monitör ile uyumlu değilse de dönüştürücü alıp kullanın.
Monitöründe sadece VGA girişi yoktur diye tahmin ediyorum HDMI girişi varsa bir kaliteli HDMI kablosu takmalı.

KS

Musa Tarhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
VGA kablosu bu HDMI kablosu monitörüne takılmıyor mu? Anakart ve monitör marka model öğrenebilir miyim? Bios ayarlarına da bakmış olurum belki biostan ayarlamaya çalışırım ama bilmiyorum genelde ekran kartına takılmalı kablo.
Asus prime b450m-k ıı anakart
amd ryzen 3 4300ge apu işlemci
Patriot viper 3200 mhz 2x8 gb ram
asus dual rx 6600 xt 8 gb oc ekran kartı.
bu monitörde philipsin 60 hz eski bi monitörü.

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Asus prime b450m-k ıı anakart
amd ryzen 3 4300ge apu işlemci
Patriot viper 3200 mhz 2x8 gb ram
asus dual rx 6600 xt 8 gb oc ekran kartı.
bu monitörde philipsin 60 hz eski bi monitörü.
Monitörün girişlerine baktın mı? Sorun %99 kabloyu ekran kartına takmamayla ilgili.

KS

Musa Tarhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://www.trendyol.com/mcdodo/hdmi-to-vga-donusturucu-kablo-2-mt-ca-7770-p-43867050 bunu alıp dönüştürme yapıp ekran kartına mı takmam lazım girişi?

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Sorun bahsedildiği gibi anakart bağlamanızdan kaynaklı dönüştürücü yardımıyla ekran kartına takarsanız onu kullananayacaktir hocam

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri