İşlemcisiz Ve Ramsiz Psu Çalışırmı

yutpe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Pc topluyorum ram ve işlemci eksik kasa ya elektirik veriyorum ne anakarta ne psu da ne fanlarda tepki yok işlemci ve ram olmadığı içinmi çalışmıyor

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Hocam aynı durumu bende düşündüm bilgim olmadığı zamanda denedim PSU bozuk bile sandım. Hangi pinlerdi tam hatırlamıyorum bende sadece işlemci yoktu bu sebeple PSU çalışmıyor. PSU üzerinde anakarta takılan kısımda iki adet pine demir temas ettirmiştim sistem var sanıp PSU güç veriyor.

Videodan bakarak deneyebilirsiniz.

KS

yutpe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam sağolsun yapmıştım bunu psu çalışıyor ama anakarta psu yu bağlayınca tepki alamıyorum galiba tek çözüm ramle işlemciyi beklemek

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
BIOS Flashback özelliği olan anakarta işlemci ve RAM takmadan anakarta güç geldi, anakartın ışıkları yandı, bu sayede BIOS update yaptım. Ancak bu özelliği olmayan anakartlarda bunu yapamazsınız. Çalışıp çalışmadığını sağlıksız yöntemle test edebilirsiniz ama yapmamanız daha iyi olur.
Kısaca flashback özelliği olmayan anakartta işlemci ve RAM gerekli.

KS

yutpe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
hocam anakart a520 flashback yok bilgi için teşekkürler
BIOS Flashback özelliği olan anakarta işlemci ve RAM takmadan anakarta güç geldi, anakartın ışıkları yandı, bu sayede BIOS update yaptım. Ancak bu özelliği olmayan anakartlarda bunu yapamazsınız. Çalışıp çalışmadığını sağlıksız yöntemle test edebilirsiniz ama yapmamanız daha iyi olur.
Kısaca flashback özelliği olmayan anakartta işlemci ve RAM gerekli.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri