İyi Bir Pc Toplamak İstiyorum (40-45k)

shabbaros

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Ben olsam paramı dövize çevirir 4090 lı sistemlerin çıkmasını beklerim. 3090 ile arasında oyunlara göre 2 3 kat fark var beklemeye değer.

KS

CageMagen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Ben olsam paramı dövize çevirir 4090 lı sistemlerin çıkmasını beklerim. 3090 ile arasında oyunlara göre 2 3 kat fark var beklemeye değer.
Yok ben artık güç zehirlenmesi yaşıyorum düşük alacağım. O kadarı çok fazla onu anladım. Bekleme olayı saçma....Ona bakarsak onun da iyisi çıkar onu da bekleyelim o zaman. Bu işin sonu yok malesef....

KS

CageMagen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Tamamdır o zaman, problem yok.
Bana bu kasaları söylediler.

DarkFlash DLS480 Mid Tower ATX​

Phanteks Eclipse P600S​

Phanteks Eclipse P500A DRGB​

Kasalar pahalı geldi. İlki iyidir.
Bir de seçtiğim anakart b660 dan iyi olduğunu söylediler.
Bir de bu önerİlen b660 ddr4 malesef biz ddr5 seçmişiz.
Psu da neden benim seçtiğim olmazmış.

12700 için daha ucuza bu anakartı

MSI MAG B660​

almam söyleniyor. Mantığı çözemedim. Z690 overclock içinmiş. Ne farkı var?

Phanteks 400 kasa seçmişim ya üste radyatör montaj desteği yok dediler. Ona göre bir sıvı soğutma al dediler. Sıvı soğutmanın da o kadar iyi bir farkı yokmuş. O yüzden o şekilde bir soğutucu seçtik. Psu pahalıysa ucuzunu bulmaya çalışırız. Bu seçmiş olduğum ekran kartı ve işlemci anlamında mantıklı bir seçim olabileceğini söylediler. Üste sıvı soğutma takılabilen bir kasa gerekiyormuş. Sizin HANGİ kasayı önerirsiniz? Gereksinimleri karşılayan... Aklım gerçekten çok karıştı...

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bana bu kasaları söylediler.

DarkFlash DLS480 Mid Tower ATX​

Phanteks Eclipse P600S​

Phanteks Eclipse P500A DRGB​

Kasalar pahalı geldi. İlki iyidir.
Bir de seçtiğim anakart b660 dan iyi olduğunu söylediler.
Bir de bu önerİlen b660 ddr4 malesef biz ddr5 seçmişiz.
Psu da neden benim seçtiğim olmazmış.

12700 için daha ucuza bu anakartı

MSI MAG B660​

almam söyleniyor. Mantığı çözemedim. Z690 overclock içinmiş. Ne farkı var?

Phanteks 400 kasa seçmişim ya üste radyatör montaj desteği yok dediler. Ona göre bir sıvı soğutma al dediler. Sıvı soğutmanın da o kadar iyi bir farkı yokmuş. O yüzden o şekilde bir soğutucu seçtik. Psu pahalıysa ucuzunu bulmaya çalışırız. Bu seçmiş olduğum ekran kartı ve işlemci anlamında mantıklı bir seçim olabileceğini söylediler. Üste sıvı soğutma takılabilen bir kasa gerekiyormuş. Sizin HANGİ kasayı önerirsiniz? Gereksinimleri karşılayan... Aklım gerçekten çok karıştı...
Psu olarak https://m.n11.com/urun/fsp-hydro-g-...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel bunu önerebilirim güzel markadır ve 850w yeterli olur. Kasayı, kasadan daha iyi anlayan biri önerirse sevinirim. Soğutucuyu ne seçtiniz? Anakart için https://www.amazon.com.tr/dp/B09P3T...e=380333&creativeASIN=B09P3TTXPT&linkCode=asn bunu önereyim o zaman. Ama z690 da iyidir.

KS

CageMagen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
KS

CageMagen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Delirmelik bir şey yok hocam. Tam olarak nerede kafanız karıştı?
Kaç gündür soruyorum öneri alıyorum.
Değiştirip değiştirip duruyoruz. Herkes farklı bir şey söylüyor. Biri diyor o iyi değil biri diyor o işlemciye o anakart olmamış. Biri diyor o ekran kartı fazla biri diyor o ekran kartı o işlemciye az...Biri diyor o işlemci overclock için bilmem ne? Biri diyor 4090 ekran kartı al biri diyor 3070 hayli hayli işini görür. Biri diyor evga al o hepsinin arasındadır vs...Soğutucu seçiyorsun kasaya uymuyor. Kasa seçiyorsun ya ucuz ya uyumsuz kalıyor. Ram seçiyorsun ne gerek var o kadar ram'e diyor. Adama kazıma yapacağım diyorum. Çoklu sekmelerde çalışacağım diyorum. Yazılım yapacağım server belasından kurtulmak için iyi bir işlemci ve ram'e ihtiyacım var diyorum. Offf anam offf....

KS

CageMagen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Phanteks P400 kasaya o soğutucu sığmaz ama aslında kasanın üstü 240 önü 360mm destekliyor sıvı soğutma desteği nasıl yok dendi anlamadım.
Desteği yok derken Phanteks kasa nın seçmiş olduğum soğutucuya montajlanamadığını, radyatör montaj desteği yok gibi şeyler söylediler işte...

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Z690 Anakart üst seviye ve OC için aslında. B660 Anakart daha dolu olabilir ama her türlü Z690 üst seviyedir. 4000 Serisi bekleyin denilmesinin sebebi çok yakında çıkacak olması ama bence pahalı olacak , değmez. Belki AM5 sistemde alınabilir.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Desteği yok derken Phanteks kasa nın seçmiş olduğum soğutucuya montajlanamadığını, radyatör montaj desteği yok gibi şeyler söylediler işte...
O Noctua soğutucu sığmaz. Sıvı soğutma olarak ise önde ve arkada destek var ama bir plaka mı ne sökülmesi gerekiyor galiba.
1665227270454.png

Sökülmez ise 280 destekliyormuş.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Ekran kartı için 2k daha ucuz olan = https://www.akakce.com/r/?u=utm_sou...v=1.24.3&pr=1233718011&vd=11070&pg=1987283946 bu kartı tercih edin. Psu önerdim zaten. Soğutucu+kasayı diğerleri önerir. Onun dışında diğerlerini değiştirmeye gerek yok. 64gb ram yapacağınız işlere göre normal zaten. 4000 serisine gerek yok beklemeye vs.
B660 anakar ve https://www.akakce.com/r/?u=utm_sou...v=1.24.3&pr=1233718011&vd=11070&pg=1987283946 bu ekran kartı ile 55k dan 50k ya düşüyor fiyat.

dormicum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
77
@ugur.gozaydin tavsyiesi ile bir farklı site de ürün önerimişti. Fiyatları Akakçeden çıkan sitelerden daha uygun ürünler satan siteler var. Bir arkadaşım yazılımcı, bot yazmış internette aradığı malzemeleri fiyatı düşük ürünleri adını duymadığım siteler de buluyor.

KS

CageMagen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Ekran kartı için 2k daha ucuz olan = https://www.akakce.com/r/?u=utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&yz=19942&v=1.24.3&pr=1233718011&vd=11070&pg=1987283946 bu kartı tercih edin. Psu önerdim zaten. Soğutucu+kasayı diğerleri önerir. Onun dışında diğerlerini değiştirmeye gerek yok. 64gb ram yapacağınız işlere göre normal zaten. 4000 serisine gerek yok beklemeye vs.
Lİnk açılmıyor. Marka ve model yaz ya da linki düzelt hocam.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri