Kaplamalar geç geliyor

Aykut Paksoy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İyi günler, oyunda 60 fps sabit alıyorum ama bazen kaplamalar geç geliyor neden olablir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM, Disk veya işlemci-ekran kartı arasında ufak bir darboğaz olabilir. Sistem bileşenlerini işletim sistemi dahil yazarmısın.

KS

Aykut Paksoy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
GTX780
Ryzen 3 2200G
B350m PRO VDH
3000 MHZ 4X2 RAM

Oc yaptım işlemci Ram ekran akrtına ondan kaynaklı olablir mi

Birde Yeni oldu bu olay Monitör 40 45 dk 2-3 sn siyah ekran oluyor sonra geri düzeniyor neden olur o acaba ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartına yaptığın O.C. işlemi kendi uygulamasındaki standart O.C. moduna geçir gibi birşeymi? Yoksa kendi O.C. işlemimi yaptın eğer kendin yaptıysan bundan kaynaklı olabilir. Aynı şey RAM içinde geçerli XMP kullanarak frekans yükseltme yaptıysan sorun yok ama el ile yaptıysan bu RAM ve Ekran Kartının düzgün çalışmamasına sebep olur. Ayrıca 8 GB RAM az ne tür oyunlar oyunuyorsun RAM boyutundan yana sıkıntı olabilir. Eğer yeni olduysa O.C. işleminden kaynaklıdır işlemi geri alın öyle deneyin.

KS

Aykut Paksoy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemleri geri aldım yinede yapıyor Pugb ve Ghost Recon wildlands oynuyorum Fps iyi 60 ama arada oluyor kaplamalar geç geliyor
Tekrardan denerim Tüm OC sıfırlarım

KS

Aykut Paksoy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tüm OCleri kaldırdım ama aynı oyun kaynaklı olablir baska oyunlarda denemem lazım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Siz başka oyunlarda da aynı demiştiniz. Eğer kartı O.C. işleminde fazla zorladıysanız kalıcı hasar bırakmış olabilirsiniz. Başka oyunda da aynı sorun olursa BIOS 'u sıfırlayın ve temiz bir format atın sisteme sonrasında deneyin sonuç aynı ise karta kalıcı hasar bırakmışsınız demektir.

KS

Aykut Paksoy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tamam Hocam Denerim Bios sıfırlayıp Format atmayı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri