KARARSIZIM

sonempirex

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
1
Beyler Size Sormadan Haraket Etmeyim Dedim Benim Bilgisayarım Arada Kendi Kendine Kapanıyordu Bu Sorunla Daha Önce Karşılaştığımda İşlemci Macununu Tazeleyip Taktığımda Düzelmişti Yine Aynı Sorunla Karşı Karşıyayım Şimdi Yine İşlemci Macununu Tazeleyip Taktım Belli Bir Süre Sonra Yine Kapandı Bilgisayar Açılırken 
' CPU FAN ERROR F1 RESUME ' Diye Açılmaya Başladı Uzun Zamandır ( Power Fanından ) Ses Geliyordu Şimdi Asıl Sorum Size Güç Kaynağını Komplemi Değiştirmeliyim Yoksa Arkasında Bi Fan Var Sadece Onu Değiştirsem Düzelirmi Sorun Lütfen Kesin Net Bilgisi Olan Yazsın Teşekkürler. !

solexmert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yazan hataya göre cpu fanında problem var soğutucunu kontrol etmek isteyebilirsin (bu hata genellikle cpu fanı toz veya başka bir blokeden dolayı hiç veya düzgün rotasyon gerçekleştiremediğinden ortaya çıkar soğutucunun fanı tıkanmış veya bozulmuş olabilir buda ısıdan dolayı aniden kapanmayı açıklayabilir)

diğer bileşenlerinde sorun yoksa psu dan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum problem büyük ihtimalle soğutucundan veya anakartından kaynaklı olabilir
tabiki içine sinmiyorsa psu nu değiştirebilir veya tamir için biryere göstermek isteyebilirsin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CPU fan soketindeki fanı kontrol edin. Onunla alakalı olabilir sorun. Yani işlemci soğutucunuzdan olabilir.

KS

sonempirex

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
1
Arkadaşlar İşlemci Fanı Gayet Düzgün Çalışıyor , Şuan Güç Kaynağı Fanından Ses Geliyor Sadece
Şuan 2 Saattir Kapanma Olmadı , Bazende 15 Dk Çalışınca Kapanma Oluyor :S

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CPU Fan Error hatası birkaç şeyden olur.

• Fan soketi arızası
  • Fan arızası
  • Anakart BIOS yada donanımsal hatalar
  • Güç kaynağı sorunları
PC 'nin aniden kapanması genelde şu sebeplerden olur.
  • Güç kaynağı sorunları
  • Isı kaynaklı sorunlar
  • Anakart BIOS sorunları 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri