Kasa çalışıp diğer parçaların çalışmaması.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TheFaLc0N

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dostlar dün gece arkada gta 5 inerken ben monitörün ışığını kapatmıştım.Kardeşim sen gel kasanın tuşlarına bas PC yi açmaya çalış. Ben uyandığımda PC çalışıyordu lakin monitörü açmama rağmen ekrana görüntü gelmedi.Tamamen kapattım. Tekrar başlattım ve kasa çalışmasına rağmen Klavye,Mouse ve Monitöre ışık gelmiyordu.Sonra tamamen kabloları söktüm tekrardan taktım PC yi tekrar başlattım ve açıldı. Sonra tekrar bir kapatayım açılcak mı acaba dedim ve tekrar kapattım. Açtığımda aynı durumla karşılaştım ve bir şey keşfettim. Kasa çalışırken Reset tuşuna iğne ile bastığımda PC normal her zaman açılıyor. Bunun sebebi nedir şu an PC yi yani kapatsam açsam iğne ile resete bastıktan sonra açılıyor normal power tuşu ile monitöre vb. elektrik mi gelmiyor anlamadım bu sorunu yaşamış biri var mı PSU da bir sıkıntı var mıdır acaba ?

Konu ile ilgili bir video : https://www.youtube.com/watch?v=XKpsMM3tvY0&feature=emb_title

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
İlk olarak bilgisayarındaki statik elektriği almanı öneririm. Bilgisayarın arkadan psu düğmesini kapat. Daha sonra açma kapama tuşuna 4-5 defa peş peşe bas. Bu işlemleri yaptıktan sonra psu düğmesini aç ve bilgisayarı çalıştır.

KS

TheFaLc0N

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğinizi yaptım hocam gece bırakmıştım bütün kabloları söktüm psu kapattım 4 5 de fa bastım lakin yine aynı. Çok değişik bir sorun.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Bu sorunu yaşayan bazı kullanıcılar görüntü kablosunu sistemi çalıştırmadan önce çıkardıklarını daha sonra da sistem çalıştıktan 15-20 saniye sonra kabloyu takınca görüntü alabildiklerini belirtmişler.

KS

TheFaLc0N

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Maalesef hocam sorun halen devam ediyor şu koronavirüs sorunu geçer ise inşallah bir götürüp göstercem birisine. Şu an tek korkum pc açılı iken restart ile açıyorum bu pc yi yıpratırmı çok zarar verir mi ?

KS

TheFaLc0N

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
TheFaLc0N' Alıntı:
Maalesef hocam sorun halen devam ediyor şu koronavirüs sorunu geçer ise inşallah bir götürüp göstercem birisine. Şu an tek korkum pc açılı iken restart ile açıyorum bu pc yi yıpratırmı çok zarar verir mi ?

Sorun çözülmüştür. T6 Ultra soğutucu satın almıştım. Ekran kartı, Ramleri, sökmüştüm. T6 Ultrayı taktım. Bütün parçaları tekrardan taktım. Ayrı olarakta bios pilini 2 3 dk beklettim. Tekrar taktım. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar var ise bu yöntemi deneyebilirler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri