Kasa Çalışıyor Ancak Monitörde No Signal Hatası

007emin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi, kasa çalışıyor hiçbir problem görünende yok gibi tek bir şey dışında sanırım, onu da şimdi paylaşacam, ancak monitör de no signal yazısı çıkıyor. İnternetteki çözüm yöntemlerini denedim ancak işe yaramadı. Bilgisayar daha yeni. Askerdeyken parçalarını zamana yayarak almıştım ve 20 temmuzda da terhis oldum, pc yi kendim kurdum. Sıkıntı tam olarak nerede bilmiyorum ancak şimdi 2 resim paylaşacam. Biri pc'de herşeyin çalıştığı fotoğraf, öbürü sanırım hatanın kaynağı olan fotoğraf. Sistemim:

ASUS ROG STRIX B550-F Gaming.

ASUS TUF RTX 3070 Ti.

Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000 MHz(2 sene önce aldım)

Ryzen 5 5600X.

FSP 700W Hydro 80+ Bronze (2 sene önce aldım)

Seagate Barracuda 2 TB.

Samsung 980 1TB M.2 SSD.

Gigabyte 240 GB SATA SSD(2 sene önce aldım)

NZXT Kraken X63.

Monitör: LG ultragear 27GL83A-B

1. Resim :
bhchqcv.jpg
[/url][/img]
2. Resim :
sezd9pg.jpg
[/url][/img]
Son paylaştığım resimde kırmızı ışık hep yanıyor, bu normal midir? Yardımcı olursanız sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CPU arıza ledi o yanan büyük ihtimalle. 2 şey geliyor aklıma. Birisi anakart işlemciyi tanımıyor BIOS güncellemesi gerekebilir ki Ryzen 5600X işlemcisine anakartınızda 1004 BIOS sürümü ile destek gelmiş. Yani BIOS sürümünüz minimum bu sürümde olmalı işlemcinin tanınması için. Şuan en son sürüm olarak BIOS 2407 sürümü görünüyor anakartınızın sitesinde. BIOS *NOTLARINI okuyup güncellemeyi yapmanızı tavsiye ederim. Görüntü olmadan nasıl BIOS güncellenir bilmiyorsanız [Anakart] USB BIOS FlashBack™ nasıl kullanılır? bu ASUS 'un sayfasında anlatılanları bir okuyun. Eğer bu işe yaramaz ise 2. şüphem anakart montajında hata yada işlemcide hata olabilir.

KS

007emin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
CPU arıza ledi o yanan büyük ihtimalle. 2 şey geliyor aklıma. Birisi anakart işlemciyi tanımıyor BIOS güncellemesi gerekebilir ki Ryzen 5600X işlemcisine anakartınızda 1004 BIOS sürümü ile destek gelmiş. Yani BIOS sürümünüz minimum bu sürümde olmalı işlemcinin tanınması için. Şuan en son sürüm olarak BIOS 2407 sürümü görünüyor anakartınızın sitesinde. BIOS *NOTLARINI okuyup güncellemeyi yapmanızı tavsiye ederim. Görüntü olmadan nasıl BIOS güncellenir bilmiyorsanız [Anakart] USB BIOS FlashBack™ nasıl kullanılır? bu ASUS 'un sayfasında anlatılanları bir okuyun. Eğer bu işe yaramaz ise 2. şüphem anakart montajında hata yada işlemcide hata olabilir.

Bios u güncelledim gene olmadı. Anakart montajını defalarca izledim, hatasız gözüküyor, bir çok kişiyede doğruladım. Ama sonuçta bir sıkıntı var ki böyle bir hata meydana geliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakart CPU güç bağlantılarınız eksiksiz bağlı mı? 8+4 Pin CPU güç girişi olması gerekiyor anakartta.

1 sn. o yanan LED kısmına baktım şimdi anakartınızın kiptapçığundan https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-strix/rog-strix-b550-f-gaming-model/ buradaki sayfa 14 üzerinden sizde kontrol edebilirsiniz yanan LED BIOS Flashback yani BIOS güncelleme LED ışığıymış. Yani CPU odaklı değil de BIOS odaklı bir sorununuz var. Ya güncellemede bir hata yaptınız BIOS sorun çıkarttı yada başka bir problem var. Size tavsiyem aldığınız yere yada ASUS desteğe yazın.

KS

007emin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart CPU güç bağlantılarınız eksiksiz bağlı mı? 8+4 Pin CPU güç girişi olması gerekiyor anakartta.

1 sn. o yanan LED kısmına baktım şimdi anakartınızın kiptapçığundan https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-strix/rog-strix-b550-f-gaming-model/ buradaki sayfa 14 üzerinden sizde kontrol edebilirsiniz yanan LED BIOS Flashback yani BIOS güncelleme LED ışığıymış. Yani CPU odaklı değil de BIOS odaklı bir sorununuz var. Ya güncellemede bir hata yaptınız BIOS sorun çıkarttı yada başka bir problem var. Size tavsiyem aldığınız yere yada ASUS desteğe yazın.

Bios ledi daha sol tarafta ve yeşil yanıyor. Kastettiğim kırmızı şekilde yanan ledin, sistem çalıştırılmadan önceki fotoğrafı var. Bunun dışında fotoğraftaki 8 pini doldurabiliyorken, ledin üstünde bulunan 4pinlik yuvanın kablosu yok psu üzerinde. Bundan dolayı yanıyor olabilir mi?
m1cpck8.jpg
[/url][/img]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O +4 pin altındaki yer yanıyor değil mi? İlk başta tahmin ettiğim gibi CPU güç kablosunun yetersizliği ya güç eksik yada kablo yetersiz.

KS

007emin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O +4 pin altındaki yer yanıyor değil mi? İlk başta tahmin ettiğim gibi CPU güç kablosunun yetersizliği ya güç eksik yada kablo yetersiz.

Aynen orası hocam. Bende bu durumu çözmek için ilk başta bir bilgisayarcıya gidip başka psu ile deneyip, sorunun kaynağını netleştireceğim. Teşekkürler hocam

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri