Kasa fani pc kapalıyken dönüyor?

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Merhaba 
Pc de garip bir durum var, kasanın ledli ön fanı PC kapattığım halde dönüyor, son dönemde TV - PC arası hdmi kablo bağlantısi yaptım onunla mi alakalı acaba bir kısa devre tehlikesi olabilir mi?
Pc den TV ye giden 10m hdmi kablo var TV de beasus hdmi ayırıcı ile birlikte Mi Tv Stick bağlı. Tv açıkken Pc fanı kapalı da olsa yavaşça dönüyor ledi de yanıyor Tv kapatınca fan duruyor. Bunu bugün beasus ayırıcı taktığımda farkettim 
Ne yapmalıyım PC için bir tehlike var mı kısa devre vs gibi hdmi kablo bağlantısını iptal mi edeyim korktum biraz açıkçasi PC arkasından hdmi kablosunu çıkarırken elimi ekran kartı hdmi girişine vurunca hafif elektrik çarpar gibi oldu?
Burda sorun nerede hdmi kabloda mi beasus splitter de mi?

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Erp ayari bilmiyorum ne durumda ama açılınca pc diger çıkışlara verilen gücü kesiyormuş galiba bende muhtemelen kapalı çünkü uyku durumunda fare ile açıyorum ayrıca usb şarjda aktif PC kapalıyken [/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşte o yüzden o ayarı tersine çevirirseniz sistemde kapalıyken dolaşan gücü kesiyorsunuz buda fan dahil sistemde hiçbir şey çalışmayacak anlamına geliyor. Anakartınızın özelliklerinde ErP ayarını bulun sitesindeki PDF veya kutusundaki kitapçıkta BIOS üzerinde nerede yazar.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Yani bu olayın hdmi kablolamasi ile alakası yok diyorsunuz? Iyi de hdmi kablosunu çıkarınca fanda bir anormallik olmuyor
Neyse bi deneyelim bakalım

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
ErP kapalıydı açtım yine aynı hareketi yaptı, Mi tv Stick cihazının TV deki  usb den aldığı gücü kesince fan sönüyor oradan kaynaklanıyor 
Boyje kullansam acaba bir sıkıntı olur mu? 
Birde yeni farkettigim hdmi kablo bağlı iken mesela PC yi uyandirdigimda ekran gelirken monitöre bi kirpma hareketi yapıyor gidip geliyor ekran 1 saniye filan?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorununuzun sebebini pek anlamadım açıkçası ama böyle kullanılabilir bir zararı yok bu şekilde kullanmanın. O ekranın bir kıpırdamasıda normal uyanışta monitör giriş portunu bir kontrol edebilir.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Yinede ekran kartının hdmi bağlantısını kesiyorum ne olur ne olmaz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Mantıklı bir karar olur. Bu arada aldığınız dönüştürücüde sanırım size ben önermiştim o ürünü ufak bir tuş olması gerek diğer porta geçmek için. O tuş işe yaramıyor mu denediniz mi? Kabloyu sökmeye gerek kalmaz diye soruyorum.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Evet sizin önerinizle aldım üründe sorun yok tuş çalışıyor hdmi bağlantıları arasında geçiş yapılıyor yanlız geçiş yapsam dahi kasadaki fanın dönmesi devam ediyor ancak Mi Tv Stick cihazının güç bağlantısını kesince olmuyor.
Hdmi kablosu ile TV den PC ye tersine bir güç akışı oluyor anlamadım gerçekten

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tuhafmış ya araştırdım bir şey bulamadım konu hakkında. Aklıma pek bir şeyde gelmedi konu hakkında şunu dene diyeceğim. Siz kabloyu sökün o halde yapacak bir şey yok en düz mantık bu oluyor çözüm şimdilik.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri