Kasa Tavsiyesi Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

anaesthetica

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar öncelikle selam,

bunca zamandır hep youtube'dan takip ettik artık profesyonellere danışma zamanı da geldi :)

Aşağıdaki gibi bir sisteme sahibim şubat ayında itopya'dan teknoking kapsamında almıştım ve ROG STRIX 2060 oldukca memnundum fakat bunun ile aldığım sıcaklık değerlerini yeni Palit 3070 GamingPro'da maalesef alamamaktayım bu yüzden undervolt işlemi gerçekleştirdim ama her ihtimale karşı da uzun ömürlü olması ve rahatça hava sirkülasyonu gerçekleştirebilicek birşey olması açısından kasayı yenilemek istiyorum.

Furmark testlerinde kasanın cam kısmı kapalıyken 74-75 dereceyi görüyor max, kasanın cam kısmı açıkken de max 65 derece ama asus'ta böyle bir dert de yoktu, şimdi ister istemez ekran kartında problem mi var acaba gibi uzunca birkaç test yaptım ama kasa kaynaklı olduğunu anladım ki undervolt'ta yaptım artk.

• R5 3500X
  • Palit 3070 GamingPro
  • b450m s2h
  • 16gb ram
  • 500gb  nvm2 ssd
  • 500gb samsung evo 860 ssd
  • 2tb seagete 7200rpm
  • THERMAltake v200 600w 80plus 3x pure plus rgb fanlı (powerSupply ile bundle bır kasa)
şimdi sizlerden ricam bu mevcut sisteme dair tavsiyeleriniz , kablolama olsun ıcerıdekı havayı serin tutuşu olsun güzel birer tavsiye rica ediyorum.

cok ahım şahım birşey de beklemıyorum açıkçası şu an warzone, cyberpunk 2077 gibi oyunlarda ;

undervolt öncesi  :72-73 dereceydi
undervolt sonrası :warzone max ayarlarda 60-63 , cyberpunk max ayarlarda 70 hiçbir işlem yapmazken de defaultta da 45-50 derece arası )

Bütçe olarak kasa + powerSupply 1500-1750 olursa memnun olurum, şimdiden herkese teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O bütçe bu sistem için fazla bir bütçe. 1000-1200 TL ye iyi bir kasa ve PSU alabilirsiniz bu sistem için. Kalanını sonrasında işlemcinizi yükseltmek için kullanın yada soğutucu alabilirsiniz.

Kasa : 

1. Aerocool Atomic 1x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 504 TL - Anakartınızın RGB soketi yok o yüzden hiçbir RGB fanı kontrol edemezsiniz kasa üzerindeki tuş ile RGB kontrolü yapmanız gerek.
  2. XPG INVADER 2x12cm Fan - 490 TL - Sizin kasa gibi değil hava akışı iyi bir kasadır. Artı olarak Aerocool Force 12cm PWM Fan - 40 TL bu fandan 1 adet arkaya alın toplam 530 TL yapıyor.
  3. Dark Maxima V12 4x12cm ARGB Fan - 597 TL
PSU : High Power Element BR 750W 80+ Bronze - 634 TL

Bu şekilde bir seçim yapabilirsiniz. Toplamda 1160-1250 TL arasında kalıyorsunuz.

Kalan bütçeye soğutucu almak isterseniz öneri yapabilirimi yok derseniz cebinizde kalsın ileride üzerine ekler işlemci güncellemesi yaparsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri