Kasa ve PSU Önerisi - Şu anki kasam hakkında bilgi

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Arkadaşlar merhaba,

İmzamda bulunan sisteme sahibim. Tahmin edebileceğiniz üzere PSU emanet gibi. Yeni kasa ve PSU almak istiyorum fakat bir sorum var. Şu anda sahip olduğum kasa ve PSU tek bir parça mı? Yani yeni PSU alsam kasanın içerisine takabilir miyim? Yoksa PSU ve kasa birlikte mi oluyor. Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkür ederim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Güç kaynakları sökülebiliyor diye biliyorum. Sadece PSU alınabilir. Bütçeniz nedir ?

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Güç kaynakları sökülebiliyor diye biliyorum. Sadece PSU alınabilir. Bütçeniz nedir ?
Bütçeden yana sorun yok. En az 80+ Bronze sertifikalı bir güç kaynağı istiyorum. Güç kaynağı kesin olarak sökülebiliyor mu? Şu anda bilgisayarıma erişimim yok.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Arkadaşlar merhaba,

İmzamda bulunan sisteme sahibim. Tahmin edebileceğiniz üzere PSU emanet gibi. Yeni kasa ve PSU almak istiyorum fakat bir sorum var. Şu anda sahip olduğum kasa ve PSU tek bir parça mı? Yani yeni PSU alsam kasanın içerisine takabilir miyim? Yoksa PSU ve kasa birlikte mi oluyor. Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkür ederim.

Evet, takabilirsiniz
PSU ve Kasa ayrı parçalar oluyor.
Eski PSU'yu kasanın içinden söküp çıkartabiliyorsunuz.
Satın aldığınız başka bir PSU'yu kasanıza takıp kullanabiliyorsunuz.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bütçeden yana sorun yok. En az 80+ Bronze sertifikalı bir güç kaynağı istiyorum. Güç kaynağı kesin olarak sökülebiliyor mu? Şu anda bilgisayarıma erişimim yok.
Kasanın arkasından vidaları sökersiniz sonra bağlantıları söküp yan paneli çıkarıp oradan güç kaynağını alırsınız. Güç kaynağı sökülmeyecek şekilde yapılamaz sorun çıktı mı kasada kullanılmaz hâle gelir.

Aşağıdaki güç kaynağı bakılabilir.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Arkadaşlar merhaba,

Sanırım daha önceden fanlarla ilgili de konuşmuştuk.
İsterseniz kasayı hiç ellemeyin, direkt PSU ile birlikte veya ayrı ayrı satın.
Gelen parayı eldeki bütçeye ekleyin ve yeni bir kasa + PSU satın alın.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Sanırım daha önceden fanlarla ilgili de konuşmuştuk.
İsterseniz kasayı hiç ellemeyin, direkt PSU ile birlikte veya ayrı ayrı satın.
Gelen parayı eldeki bütçeye ekleyin ve yeni bir kasa + PSU satın alın.
Satma işlemini sonraya da bırakabilirim, acelesi yok. Şu anda elimde 5000 TL gibi bir bütçe var ve kasa + PSU almak istiyorum. Bütçenin hepsini kullanmaya da bilirim. Bu tamamen ürünlere bağlı. Yukarıda atmış olduğum kasa + PSU nasıldır?
Kasa iyi , PSU da bronz sertifikalı çok iyi değil ama kötü de değil diye biliyorum.
Sistemimi taşıyacak bir ikili midir? Yani sorun yaşar mıyım ve uzun süre götürür mü?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sistemimi taşıyacak bir ikili midir? Yani sorun yaşar mıyım ve uzun süre götürür mü?
Normalde sorun çıkmaz ama şans işi. Sizde sıkıntı çıkarabilir bir elektrik kesintisinde hasar görür falan. O yüzden net bir şey söylemek doğru olmaz. Bu en kaliteli PSU içinde aynı denilebilir. Genele bakarsak sizi uzun süre götürmesi ve sorun yaşatmaması gerekir.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Normalde sorun çıkmaz ama şans işi. Sizde sıkıntı çıkarabilir bir elektrik kesintisinde hasar görür falan. O yüzden net bir şey söylemek doğru olmaz. Bu en kaliteli PSU içinde aynı denilebilir. Genele bakarsak sizi uzun süre götürmesi ve sorun yaşatmaması gerekir.
Kasam sizce iyi mi? Sadece güç kaynağını değiştirsem olur mu? Çünkü yeni bir kasa alırsam sistemimi oraya taşıyabileceğimden emin değilim. Yani monte ve kablolama işlemini yapmayı bilmiyorum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kasam sizce iyi mi? Sadece güç kaynağını değiştirsem olur mu? Çünkü yeni bir kasa alırsam sistemimi oraya taşıyabileceğimden emin değilim. Yani monte ve kablolama işlemini yapmayı bilmiyorum.
Bence iyi. Malzeme kalitesi tartışılır ama orası pek önemli değil. Sadece PSU almak daha mantıklı olur.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169

Sizin kasa ile ilgili yaşadığınız bir sorun yok.
Kasayı değiştirebilirsiniz ama bu tamamen keyfi olur. "Param vardı, değiştirdim" hesabı.
Belirttiğiniz 5.000 TL bütçe ile ikisini de alabilirsiniz. Kişisel fikrim, sadece PSU alın ve kullanmaya devam edin.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Sizin kasa ile ilgili yaşadığınız bir sorun yok.
Kasayı değiştirebilirsiniz ama bu tamamen keyfi olur. "Param vardı, değiştirdim" hesabı.
Belirttiğiniz 5.000 TL bütçe ile ikisini de alabilirsiniz. Kişisel fikrim, sadece PSU alın ve kullanmaya devam edin.
PSU olarak ne önerirsiniz?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Yukarıda paylaşmıştım ama şimdi biraz baktım Sharkoon SS CZ 650W yada Cooler Master V650 modeli alınabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri