Kasadan gelen cızırtı sesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, ben hazır bir sistem almıştım ve dün elime ulaştı. Bazı güncelleştirmeleri yapıp oyun indirmek üzere gece açık bırakmıştım. Bugün öğle saatlerine kasadan cızırtı sesi geldiğini farkettim. Ses işlemciye yakın bir yerden geliyor ve sistem boştayken geliyor. Tarayıcı bile açılırken ses kesiliyor. Mouse ve klavye kullandığım zaman kesikli gelen ses sürekli gelmeye başlıyor. Sizce problem ne olabilir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aklıma 1-2 şey geliyor.
  1. Montaj hatası. Montajda yapılan bir hata nedeniyle açıkta olan bir devrenin kasanın metaline değmesi ile oluşan akım ses yaratıyor olabilir. Sistemin komple sökülüp bu olaya dikkat edilerek tekrar montajlanması gerekir. Eğer sorun buysa böyle çözülebilir.
  2. PSU yani güç kaynağınızda bir sorun olabilir. Yine benzer şekilde kasaya PSU elektrik akımının birazını topraklama gibi dağıtıyor olabilir. Genelde kötü markalı PSU ürünlerinde bu tarz sorunlar olabiliyor.
Mouse ve klavye olayını söylemeseydiniz bir donanımdan ses geliyordur derdim ama mouse ve klavye olayı akım bazlı elektriksel bir sorun olduğuna işaret.

KS

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemim bu: link. Bahsettiğim sesi 1 gündür duymuyorum. Ses gittiği için de muhtemelen bir sorun yok diyecekler anakartta. Bu bahsettiğim ses anakart VRMlerinden geliyormuş. Yabancı forumlarda araştırmam sonucu birebir aynı sorunu yaşayanları ve bazı kişilerin kullanmaya devam ettiğini gördüm. Fakat yüksek fpslerde ekran kartımda coil whine duymaya başladım. Coil whine sesi çok az geliyor. Duymam için kasaya kulağımı dayamam gerekiyor neredeyse. Sizce bu sistemi garanti kapsamında aldığım firmaya geri göndermeli miyim ? Ya da Asus ile görüşsem daha mı hızlı hallolur ?
Ek olarak benim kasamda Kingston NV1 ssd var. Oyun oynarken 65 derecelere çıkıyor. Normal midir ?
21 iş gününe kadar sürebileceği için olabildiğince bilgi almak istiyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sesi duymadığım için net bir şey söyleyemiyorum, genelde karşılaşılan şeyleri söyledim size. Kullandığınız anakart giriş seviyesi bir model ve VRM yani CPU kanadındaki güç bileşenleri giriş-orta segment kalitede. Üründe kronik bir sorun olabilir başkalarında da benzer sorunlar olmuşsa.

Karttaki Coil Whine sesi siz zorla dinlemediğiniz sürece duyulacak kadar çok değilse servis kartı tamir işlemi için almaz. Ancak sistemi 14 gün içinde geri iade edebilirsiniz bu yasal hakkınız.

SSD diskiniz için sıcaklıklar normal bir sorun yok. M.2 SSD diskler yüksek okuma yazma hızları sebebiyle bir tık daha sıcak çalışırlar. Sizin SSD diskinizde soğutucu blok vs. yok ama anakartta var 5 ila 10 dereceye kadar eğer soğutuculu kısımdaysa SSD disk daha serin çalışır. Ama o soğutuculu SSD diskin konumu ekran kartının hemen üzerinde olduğundan kartın sıcaklığı biraz daha ısıtıyor olabilir orayı. Ancak her durumda 60-70 derece arası kullanımda M.2 SSD disk için normal bir değerdir.

KS

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Asus ile de görüştüm sorun olmadığını söylediler. Ses anormal seviyede ise göndermemi söylediler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yani zaten olan durumda genelde bu. Anormal seviyede ses varsa işlem uyguluyorlar.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri