Kasamda ön tarafta bulunan RGB LED yanmıyor

berke0kxx1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SİSTEM ÖZELLİKLERİ 
10105F
ASUS B560MK ANAKART
8 GB RAM
ASUS GT 1030 
240 SSD 
SHARKON RGB SLİDER 

Sorunum şu 2 gündür uğraşıyorum bu kasadaki kontrolcüyü ilk defa görüyorum nasıl yaparım, ne yapabilirim bu gördüğünüz kabloları

IMG20220324000718.jpg

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Cvp: Kasamda ön tarafta bulunan RGB LED yanmıyor

Selamlar. Resimde görülen en sağdaki kabloyu aşağıda gösterdiğim anakartın üzerinde bulunan RGB header e takarsanız büyük ihtimal led kontrolcünüz çalışacaktır.

xt04uby.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Kasamda ön tarafta bulunan RGB LED yanmıyor

Elinizdeki 3 pinli .. . şeklindeki kablo ARGB 5V kablosu. Ancak anakartınızda bu ARGB kablosu için destek yok yani bunu anakart üzerine takamazsınız.

Kontrolcüde 2 pin bir çıkış görüyorum kasa üzerinde oraya eğer RESET tuşunuzun bağlantısını yaparsanız ve elinizdeki SATA POWER geniş başlı kabloya PSU ürününden güç bağlantısı yaparsanız o RGB kontrolcüye bağlı RGB fan ve LED şeritleri RESET tuşuyla kontrol edebilirsiniz.

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
RE: Cvp: Kasamda ön tarafta bulunan RGB LED yanmıyor

ugur.gozaydin' Alıntı:
Elinizdeki 3 pinli .. . şeklindeki kablo ARGB 5V kablosu. Ancak anakartınızda bu ARGB kablosu için destek yok yani bunu anakart üzerine takamazsınız.

Kontrolcüde 2 pin bir çıkış görüyorum kasa üzerinde oraya eğer RESET tuşunuzun bağlantısını yaparsanız ve elinizdeki SATA POWER geniş başlı kabloya PSU ürününden güç bağlantısı yaparsanız o RGB kontrolcüye bağlı RGB fan ve LED şeritleri RESET tuşuyla kontrol edebilirsiniz.

Uğur hocam haklı benim gözümden kaçmış.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri