Kasamın Hava Akışı İyi Mi?

sesqwe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhabalar,

Ekran daha almadığım için çalıştırmadım. Montaj yaparken montaj yapan adamın yanındaydım ve üst kısma soğutucu sığmadı bizde radyatörü yan koyup fanlarını yerini değiştirdik.

Acaba sıkıntı çıkarır mı ? Ekran kartı maalesef yakın biraz ama ne değiyor nede sürtüyor aralarında biraz mesafe var.

IMG_20220720_213548.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
KS

sesqwe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5

Bu video size yardımcı olacaktır.
Benim kasanın üstüne sığmıyor ve en tehlikeli kablo aşağıda olması diyor Allah dan benim reaktör kabloları yukarda :D. Ama ekran kartı yakın ya ondan biraz ürküyorum ve reaktör fanlarımı ters çevirdi. Çok mesh bir kasa umarım yeter.

Düzenleme; Fotoğrafta gözükmüyor ama radyatör fanlarının önünde 3 adet daha stok fan var.

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Benim kasanın üstüne sığmıyor ve en tehlikeli kablo aşağıda olması diyor Allah dan benim reaktör kabloları yukarda :D. Ama ekran kartı yakın ya ondan biraz ürküyorum ve reaktör fanlarımı ters çevirdi. Çok mesh bir kasa umarım yeter.

Düzenleme; Fotoğrafta gözükmüyor ama radyatör fanlarının önünde 3 adet daha stok fan var.
Soğutma olarak yeterli soğukluk olur ancak daha geniş kasada daha rahat soğutmaya ve daha uzun ömre sahip olabilirsin.

KS

sesqwe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Soğutma olarak yeterli soğukluk olur ancak daha geniş kasada daha rahat soğutmaya ve daha uzun ömre sahip olabilirsin.
Uyarı için teşekkürler. Ama 2 sene falan bu kasa ile idare etmem gerek.
Ona sözüm yok canım. Sıvı soğutma sığmadığı için dedim. Sıvı soğutmaya uygun bir kasa alırdım yani o anlamda.
Yanlış anlama kral bende kötü dedin diye demedim. Sadece kasanın içine sığmayınca kötü falan anladım :D. Kusura bakma yani kalbini kırmak istemedim.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
@OceanLaB Tecrübe ile sabit , hocanın bu videosunun 3,27 den 4 e kadar kısmında ciddi hata var. Hatta arctic radyatör önde , borular aşşağıda montajda en iyi performansı sağlıyor . Arctic kendisi de bu şekilde öneriyor. En kötü konum şeklinde uygulamışsın sen pompayı konu sahibi dostum . Bu şekilde pompa en çok zararı gören kısım oluyor...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Konumlandırmada sorun yok sadece borular evet aşağıya baksa daha doğru olur ama o zamanda ekran kartı izin vermeyecektir. Ben size sadece radyatör ekran kartına sıcak hava üflüyor diye üst panele montaj yapın demiştim yoksa öne montajda bir problem yok. Birde radyatör ekran kartına fazla yakın. Kart sıcaklığınız nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
@OceanLaB Tecrübe ile sabit , hocanın bu videosunun 3,27 den 4 e kadar kısmında ciddi hata var. Hatta arctic radyatör önde , borular aşşağıda montajda en iyi performansı sağlıyor . Arctic kendisi de bu şekilde öneriyor. En kötü konum şeklinde uygulamışsın sen pompayı konu sahibi dostum . Bu şekilde pompa en çok zararı gören kısım oluyor...
Montaj yaptığım yer aşırı uzak birde maalesef boruları aşağıya indiremiyorum ciddi bir zarar verir mi acaba ? Daha calistirmadım beni 4 sena falan idare etmesi gerekli.
Konumlandırmada sorun yok sadece borular evet aşağıya baksa daha doğru olur ama o zamanda ekran kartı izin vermeyecektir. Ben size sadece radyatör ekran kartına sıcak hava üflüyor diye üst panele montaj yapın demiştim yoksa öne montajda bir problem yok. Birde radyatör ekran kartına fazla yakın. Kart sıcaklığınız nedir?
Monitörü bugün almaya gidecem o yüzden daha calistirmadım bir kurulum yaparken çalıştırdık orada hiç bir sıkıntı yoktu parça sürtmesi vb ..

Abdulkadir51

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
55
Merhabalar,

Ekran daha almadığım için çalıştırmadım. Montaj yaparken montaj yapan adamın yanındaydım ve üst kısma soğutucu sığmadı bizde radyatörü yan koyup fanlarını yerini değiştirdik.

Acaba sıkıntı çıkarır mı ? Ekran kartı maalesef yakın biraz ama ne değiyor nede sürtüyor aralarında biraz mesafe var.

Ekli dosyayı görüntüle 3365
Bu resimden pek bir şey anlamadım ama neyse:D

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Bu arada kusura bakmayın dışaridayim bu arkadaşımın hesabı eğer böyle yazmak yasak ise eve gelince cevap verebilirim. Kendi hesabımın şifresini hatırlamıyorum. @ugur.gozaydin

BanditFD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
43
Ben sıvı soğutmayı üste taktığımda 4 derecelik bir sıcaklık düşüşü fark etmişti. Daha önce yandaydı ve 4 derece daha sıcaktı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri