Kasanin fan hizini ayarlama

Rewee

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
23
Arkadaşlar kasa cooler master td 500 fanları çok ses çıkartıyor daha yeni kurdum pc yi bilmiyorum ama sanırsam fanların devri yüksekte bunu nasıl ayarlayabilirim

KS

Rewee

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
23
Anakartta SYS fan girişi var ona takılı kablo varmı normalde kasa kontrolcü mevcut o kontrolcü de anakartta bağlı olursa direk uygulamadan kontrol sağlanır.
Hocam kontrolcüden ben renkleri değiştirdim kasanin ayrı bir şekilde duruyor kasanin icinde

20221231_015243_mfnr.jpg

KS

Rewee

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
23
Kontrolcü anakarta bağlı değil öyle görünüyor. Kontrolcüde hız ayarı varsa o şekilde yapılabilir ancak ya da anakartta bağlanacak
Hocam kontrolcüden renkleri değiştirebiliyorum anakarta bağlı degilmidir?

Suanlik yüksek çalışsa fanlar birşey olur mu?

Rtx3060Ti

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
44
Arkadaşlar kasa cooler master td 500 fanları çok ses çıkartıyor daha yeni kurdum pc yi bilmiyorum ama sanırsam fanların devri yüksekte bunu nasıl ayarlayabilirim
Aynı kasadan bendede var asus anakartla fanlara müdahale edebiliyorum. Fakat dediğin gibi kasayı ilk aldığımdan beri fanların sesi azalıp çoğalıyordu. İşlemci sıcaklığında da artış oluyordu. Bunun sebebi sanırım işlemciyi Turbo frekansta kullanmasıydı. Pil ve Güç ayarlarından en düşük ve en yüksek işlemci kullanımını %99 a çektim hem fan sesleri kesildi , hemde işlemci sıcaklığı 40-50 arasında stok fanla. Sıvı veya kule soğutma aldığımda %100 e çekicem. Şuan temel frekansta 3.50-3.70 arasında işlemci.

KS

Rewee

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
23
Aynı kasadan bendede var asus anakartla fanlara müdahale edebiliyorum. Fakat dediğin gibi kasayı ilk aldığımdan beri fanların sesi azalıp çoğalıyordu. İşlemci sıcaklığında da artış oluyordu. Bunun sebebi sanırım işlemciyi Turbo frekansta kullanmasıydı. Pil ve Güç ayarlarından en düşük ve en yüksek işlemci kullanımını %99 a çektim hem fan sesleri kesildi , hemde işlemci sıcaklığı 40-50 arasında stok fanla. Sıvı veya kule soğutma aldığımda %100 e çekicem. Şuan temel frekansta 3.50-3.70 arasında işlemci.
Hocam benim kasanın kasanın yanlarından vuuuuu diye ses geliyo ama baya sogutuyo dışarı bile vuruyor soguklugu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri