Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
[img=230x190]https://disk.yandex.com.tr/i/5sm7gSeEPkSCaA[/img]
Kasam xpg battlecrusier . ön tarafda 3 adet ve egoz fan olmak da olmak uzere 4 adet fan mevcut . sılverstıne 360mm sıvı soğutma aldım . anakart yüzünden sıvı soğutmayı üst tarafa bağlayamıyorum o yüzden ön tarafa monte edicem . kasanın ondekı fanları uste alıp sıvı sogutma radyotoru ve fanlarını on tarafa montaj yapıcam . . size sorum şudur üst tarafa takacağım fanlar görseldeki gibi mi olmalı içerdeki havayı dışarı verecek şekilde takılı diye biliyorum görseldeki. görseldeki gibi mi montaj yapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz ?Ekler
Fanların yönü fan çerçevesini tutan kısım yani sizin üst taraftaki fanların durduğu iç taraftaki yönü hava attığı yöndür. Yani şuanda sizin üst fanlar kasa içine hava alıyor.
Bütün fanlar aynı tasarımdadır. Bu yüzden bir resim ile anlatacağım. Aşağıdaki resimde fanın şuan ki yönü fanın arkasına havayı aktaracak şekilde. Yani bize bakan LED tarafından arkasına hava aktarıyor. Arkası yani fanın çerçevesini merkez ile birleştiren ayakların ki bu fanda 4 adet var bu yön hanın üflendiği taraftır her zaman. Şuan sizin üst fanların bu kısımları kasa içine bakıyor ve sizin üst fanlar kasa içine dışarıdan hava çekiyor. Tam tersi olursa ve ön soğutucu fanları da içeri hava alacak şekilde fan montajına sahip olursa bir sirkülasyon sağlamış olursunuz.
Yani özetle üst fanları tam tersi montajda bağlamanızı tavsiye ederim.
NOT: Ön tarafa montajladığınız sıvı soğutucu montajınızın dikey yönü şuan da yanlış bilginiz olsun. Borular üstte duruyor ama alta bakması doğru olandır. Her sıvı soğutucu içinde ufakta olsa hava baloncukları vardır. Sizin şuan ki montajınızda o baloncuklar sıvı soğutucu radyatörünün tam borularının olduğu kısımda birikiyor. Buda arada sırada pompaya o hava kabarcıklarının gitmesi demek. Bu pompanın fan ömrünü bir miktar azaltır. Buna bağlı pompa sıvı yerine arada hava çevirdiği için bir tık daha fazla ses yapar. Buna bağlı sıvı yerine arada hava çevirdiği için birkaç derece bile olsa sıcaklık yüksekte seyredecektir. Eğer ekran kartınız izin veriyorsa ve sıvı soğutucu borularınızın uzunluğu yeterliyse boruları tam tersi yöne yani aşağı çevirmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde hava kabarcıkları boru çıkışlarında değil diğer yönde birikecek ve su havayı pompaya götüremeyecek. Genelde bu tarz montaj yapamayanlar için üst tarafı öneririm. Buda hava kabarcıklarını pompadan uzak tutar ama sizde anakart izin vermediği için bu öneriyi yapamıyorum. Eğer izin vermezse ekran kartınız yada boruların uzunluğu kısa gelirse şuan ki şekilde durmasında uzun vadede bir sorun yok ama ürünün bozulma risk faktörünü bir tık yükseltiyorsunuz bilginiz olsun diye paylaşıyorum bunu.