KERNEL_SECURITY_CHECK_ERROR mavi ekran sorunu çözülmedi, çözülmüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çözüm önermeden önce lütfen detaylı okuyunuz...

Merhaba dostlar. Yaklaşık 3 senedir Asus X550VX laptop kullanıyorum. Daha önce hiç almadığım bir mavi ekran sorununu son 2 aydır almaya başladım. Sorunum şu;

Battleye kullanan oyunlarda KERNEL_SECURITY_CHECK_ERROR mavi ekranını almaktayım. Bu oyunlar;

Arma 3 , DayZ, ATLAS, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege.

Bu oyunlar harici oynadığım Counter Strike: Global Offensive, League of Legends gibi Battleye kullanmayan hiç bir oyunda bu sorunu almıyorum.

İnternette bir çok kez çözüm denemelerinde bulundum ama nafile.

NOT: Battleye inaktif ettiğim zaman oyunlara giriş yapabiliyorum ancak sunuculara giriş engellendiği için oynayamıyorum.

Uyguladığım çözüm yöntemleri ise şu şekilde;

-PC nin iç bakımları yapıldı tamamen tertemiz.
-Defalarca format attım,
-Eski sürücülerle denendi,
-Yeni format attığımda Windows güncellemelerini kapattım,
-Windows güncellemelerini yapıp da denedim,
-Driver güncellemelerini yapıp da denedim,
-BIOS güncellemeleri,
-Windows Defender kapattım,
-Antivirüs Programını silip bütün güvenlik protokollerini devre dışı bıraktım.
-Onboard / harici ekran kartıyla oynamak ve buna benzer bir çok yöntem denedim.
-Tek RAM çıkarıp denedim.

PC Özellikleri ise şu şekilde;

INTEL I7 6700HQ İşlemci
16GB 2133Mhz RAM (8 gömülü 8 harici)
Nvidia GeForce GTX 950M Ekran kartı + Intel HD Graphics 530
128GB Kingston SSD + 1TB Hitachi HDD

Sorun çözülmedi çözülmüyor. Bu sorunu çözmeme yardımcı olacak birileri var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM arızası olabilir. Memtest ile tarama yapın ve bizimle minidump dosyalarınızı paylaşın. C:\Windows\Minidump bu konumda birikir hata dosyalarınız.

NOT : Eğer C:\Windows\Minidump klasörünüz yoksa Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem bu konuma girip sol menüden Gelişmiş sistem ayarlarına tıklayın ve açılan pencerede Gelişmiş sekmesinden Başlangıç ve Kurtarma / Ayarlar diyerek açılan pencerede Sistem Hatası altındaki İlk 2 kutu onaylı Hata ayıklama bilgisi yaz kısmı Otomatik ve Bilgi döküm dosyası kısmı %SystemRoot%\MEMORY.DMP bu uzantıda olacak ve Varolan dosyanın üzerine yaz onaylı olacak. Tamam/Uygula/Tamam diyerek ayarları onaylayın ve sistemde CCleaner, Advanced System Care benzeri yazılımlar varsa kapatın ki otomatik silmesin. Sistem bir daha hata verirse C:\Windows\Minidump bu konumda otomatik hata analizi için dosyanız oluşacak bu dosyayı bizimle paylaşın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Minidump dosyanızı kontrol ettim. BEDaisy olarak görünüyor ki BattleEye yazılımı ile alakalı bir hata bu. Yazılımı devre dışı bırakmadan direkt kaldırıp deneyin. Eğer hala varsa bu sorun ve Win7 yada 8 kullanıyorsanız Windows 10 64bit kullanın Win7 ve 8 sürümlerinde bu hata oluyor görünüyor.

KS

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows 10 x64 kullanıyorum. Windows 8.1'de de denedim aynı hatayı veriyor. Direk kaldırıp denedim hala aynı hata.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Biraz daha bakacağım ama belleklerinizi test ettiniz değil mi? Memtest86 ile ettim dediniz ama sonucu paylaşırsanız daha net olur. Birde SSD diskinizde sorun olabilir onunda CrystalDiskInfo yazılımından aşağıdaki hata listesini paylaşın ona bir bakalım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD diskiniz odaklı birkaç donanımsal sorun var. Raw Read Error Rate hatası eşiği yarılamış ayrıca Retired Block Count yani SSD diskler için Bad Sectör diye tabir ettiğimiz isimde 3 sektör bozulmuş diskin. Ayrıca birde SSD Life Left yani ömür bakımından aldığınız değerde 11 buda diskin 94% seviyesine inmesi bundan kaynaklı ki zaten SSD diskiniz 19378 saattir çalışıyor buda 2 yıl 2 ay yapar ki 120 GB bir disk için bu gayet uzun bir süre. Yani işin özü diske sorun olabilir yüksek ihtimal. Siz HDD diske format atıp deneyin bakalım sorun devam edecek mi. HDD diskin verileri HDD disk için fena sayılmaz gerçi ondada 140 adet Bed Sektör var ki eşik 200 olarak görünüyor oda aynı sonucu verirse disklerini değiştirmen gerekebilir ama direkt sorun bu demiyorum bu en büyük olasılık.

KS

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam, disklerime  HD Tune ile Bad sector testi yapmıştım. Kaldı ki periyodik olarak 2 ayda bir yaparım ve her hangi bir bad sector tespit edilmemişti daha önce. Sizin dediğiniz gibi olasılık olabilir. Peki size şu soruyu yöneltmek istiyorum. Sistemimi normal HDD ile format atıp deneyeceğim ancak SSD ye her hangi bir yükleme yapmadan sadece takılı halde kalması bu sorunu tetikler mi peki ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HDTune yazılımı ile SSD disk taratamazsınız o yazılım HDD disk içindir o yazılım SSD diskin sorunlarını önerdiğim CrystalDiskInfo yazılımı gösteririr. SSD diskin elektriksel bir sorunu yoksa sisteme zararı olmaz ama dediğim gibi HDD diskinizde 140 adet bad sektör var yani ondada sorun olabilir. Siz deneyin yinede.

KS

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
HDTune yazılımı ile SSD disk taratamazsınız o yazılım HDD disk içindir o yazılım SSD diskin sorunlarını önerdiğim CrystalDiskInfo yazılımı gösteririr. SSD diskin elektriksel bir sorunu yoksa sisteme zararı olmaz ama dediğim gibi HDD diskinizde 140 adet bad sektör var yani ondada sorun olabilir. Siz deneyin yinede.

Anladım hocam tamamdır. Harddisk sorunlarını çözdükten sonra sorunun giderip giderilmediğini test edeceğim. Teşekkür ederim.

KS

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sonuçları beklemedeyim...

Dün gece yaptığım ummalı çalışma sonucu farklı bir haddiskten olumlu sonuç aldım. Oyunu yaklaşık 10 dakika oynadıktan sonra irql not less or equal mavi ekran hatasını aldım. Tekrar denediğimde ise bellek şu olamaz:read hatasını aldım. Şimdilik bir kaç denememde mavi ekran hatası vermedi ancak internetteki kaynaklara göre CMD üzerinden 

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

komutlarını girdiğimde yine bir hata ile karşılaşıyorum. 

Lakin şunu belirtmede fayda var. Ekran kartı sürücüsünü Windows'un kendi yüklediği sürümle kullandığımda mavi ekran vermedi ancak Nvidia sitesinden indirip güncelini kurduktan sonra mavi ekran almaya başladım. Farklı ekran kartı sürücülerini denemeyi düşünüyorum.

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth komutunun verdiği hata ise şu şekilde.[/font]

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.15063.0

Image Version: 10.0.15063.0

[===========================94.9%=======================  ]
Error: 0x800f081f

The source files could not be found.
Use the "Source" option to specify the location of the files that are required to restore the feature. For more information on specifying a source location, see http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=243077.

The DISM log file can be found at C:\Windows\Logs\DISM\dism.log

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğiniz gibi nvdia hatası olma olasılığı çok yüksek windows tarafından kurarak uzun bir süre test edin.Büyük ihtimalle çözülecektir.Yada sisteminiz için farklı bir gpu denemesi yapın diğer bileşen bazlı sorun aklınızda kalmasın sorunun gpu yazılımın da olduğu konusunda hemfikir oluruz

KS

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Dediğiniz gibi nvdia hatası olma olasılığı çok yüksek windows tarafından kurarak uzun bir süre test edin.Büyük ihtimalle çözülecektir.Yada sisteminiz için farklı bir gpu denemesi yapın diğer bileşen bazlı sorun aklınızda kalmasın sorunun gpu yazılımın da olduğu konusunda hemfikir oluruz

Evet hocam sanıyorum problemin neyden kaynaklandığını buldum. Oyunu entegre grafik kartı ile açtığımda hiç sorun vermedi, hatta bir kaç kere emin olmak için üst üste açtım bir hata görünmüyor. Ancak Nvidia ile açtığım zaman bu hatayı aldığımı fark ettim. Peki bu sorunu nasıl düzeltebiliriz? Eski bir Nvidia sürümü ile mi ?

Edit: Bilgisayarı yeniden başlattığımda sorunu tekrar almaya başladım. Ancak ilk entegre grafik ile başlattığımda sorun vermemişti.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
öncelikle bir başka gpu deneme şansınız var ise deneyin eğer yoksa gpu güncellemelerini geri alın hangi sürümde sorun çıkamayacak bulunması gerekli Geforce Experience programını indirin ekran kartındanki driverleri kaldırın sonra https://www.nvidia.com.tr/drivers/beta bu sayfaya gelerek sol taraftan beta ve arşiv sürücelerine gelip 10Mart 2020 tarihli driveri kurun sonuç ne olucak görelim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminiz eski olduğun bir ihtimal sürücü hatası olabilir zaten CPU içindeki GPU birimi ile sorun yaşamamışsınız yada eski GPU sürücüsü ile. Donanımsal bir sorun olsaydı büyük ihtimalle testlerde çıkardı ki GPU ve CPU ya test yapmadık ama RAM okuma hatası vs. almışsın bir ihtimal sürücü uyumsuzluğu sorunu var. Cihazın çipset sürücüsünüzü vs. güncel tutun ve varsa BIOS güncellemesi yapın bu tarz sorunlar çözülebilir. Ayrıca Enes in dediği gibi eski sürücüler ile deneyebilirsiniz ama eğer Windows un kurduğunda sorun yoksa , çok eski değilse ve FPS olumsuz etkilenmiyorsa o sürücü kalabilir.

KS

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok ilginç ve enteresan bir çözüm buldum. Oyunu bilgisayar açıldığında direk Battleye ile açtığım zaman hata veriyor. Ancak bir kez battleye iptal edip kapatıp sonra battleye açınca oyun hata vermeden açılıyor stabil bir şekilde. Bunun sebebini hala çözebilmiş değilim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cidden tuhaf tuhaf şeyler duruyorum sizin sistemin çalışma mantığı ilham verici. :D 

Konu açık kalacak ben bir çözüm önerisi bulamadım bulursam paylaşırım yok siz bulursanız paylaşın ki başkalarına yardımı olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri