Klavyede Elektrik Kaçağı Olur Mu ?

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Bilgisayarı kullanırken ara ara klavyeye uzun süre dokunmadıktan sonra dokunuyorum. Tam bu dokunduğum sırada elektrik çarpıyor.(ara ara eşyalardan çarpma şeklinde bu arada şiddetli değil ) Bu sırada pc den donanım takma sesi geliyor ve klavye anlık bi gidiyor ve ışıkları açılıp kapanıyor. Bir süredir devam ediyor ve bazen oyun oynarken oluyor ve anlık kayıp oluyor. Sizce nedeni nedir ? Klavye markam xpg summonner red switch

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Bilgisayarı kullanırken ara ara klavyeye uzun süre dokunmadıktan sonra dokunuyorum. Tam bu dokunduğum sırada elektrik çarpıyor.(ara ara eşyalardan çarpma şeklinde bu arada şiddetli değil ) Bu sırada pc den donanım takma sesi geliyor ve klavye anlık bi gidiyor ve ışıkları açılıp kapanıyor. Bir süredir devam ediyor ve bazen oyun oynarken oluyor ve anlık kayıp oluyor. Sizce nedeni nedir ? Klavye markam xpg summonner red switch
üç harfliler

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62

Kullandığın prizde topraklama sorunu olabilir. Bu arada kış dönemi yün içlik falan giyiyorsan sen de statik elektrik biriktiyor olabilirsin. 3 harflilerde bir ihtimal ama o kadar da büyük değil.

PC ye dokunmadan önce bi duvara falan dokun :D

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,242
Kullandığın prizi değiştir, topraklı prize geç. PSU'yu kapat ve birkaç dakika sonra açma tuşuna 1 2 defa bas. Böylece statik elektriği almış olursun.

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
pc güç kaynağına bağlı.

parke

Güç kaynağının bağlı olduğu topraklama sistemi sorunlşuysa fark etmez. Ama bence senden kaynaklanıyor olma ihtimali yüksek. Mesela bu olay süreklimi oluyor yoksa bazı günler mi artıyor. Belirli aralıklarla oluyorsa dediğim gibi giydiğin kıyafetler dolayı olabilir.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Kullandığın prizi değiştir, topraklı prize geç. PSU'yu kapat ve birkaç dakika sonra açma tuşuna 1 2 defa bas. Böylece statik elektriği almış olursun.
hocam evin topraklamasının değeri düşük evet. ama eskiden olmazdı bu ara çok sık olmaya başladı

Güç kaynağının bağlı olduğu topraklama sistemi sorunlşuysa fark etmez. Ama bence senden kaynaklanıyor olma ihtimali yüksek. Mesela bu olay süreklimi oluyor yoksa bazı günler mi artıyor. Belirli aralıklarla oluyorsa dediğim gibi giydiğin kıyafetler dolayı olabilir.
hocam yünlü giyinmiyorum. evin içinde tişörtleyim

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Yeni aldığın elektrikli bi alet varmı eve? O da sistemde statik birikmesine sebep olabilir.

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Bir sürü nedeni olabilir ama kesin çözüm arıyorsan bi elektirkçi çağırtıp binanın topraklamasını arttırmak olur.

Birde güç kaynağı olamadan bir süre test et istersen. Biraz riske girmiş olursun ama belki sıkıntı güç kaynağındadır.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Bir sürü nedeni olabilir ama kesin çözüm arıyorsan bi elektirkçi çağırtıp binanın topraklamasını arttırmak olur.

Birde güç kaynağı olamadan bir süre test et istersen. Biraz riske girmiş olursun ama belki sıkıntı güç kaynağındadır.
güç kaynağını da 1 seneden fazladır kullanıyorum aslında. birde schneider marka .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri