Klavyenin ışıkları yanıp sönüyor ve çalışmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

icecrystl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar sorunum şu
Laptopumda bios pili zayıf, tarih ve saati ayarlamak için f2'ye basın ekranı açılıyor. Laptop klavyem çalışmadığından harici klavye kullanıyordum.Bu zamana kadar sorunsuz harici klavye ile ekranı geçip masaüstümü açıyordum. Ancak şimdi klavyeyi taktığımda 3 ışığı da yanıyor 1 saniye sonra ışıkları sönüyor ve hiçbir şekilde klavyem çalışmıyor. Başka bir bilgisayarda klavyeyi denedim sorunsuz çalıştı. Bios ayarlarında bozukluk olmasına karşın bios pilini çıkardım biraz bekleyip tekrar taktım ama bişey değişmedi. Yeni bios pili aldım ve taktım sonuç değişmedi. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Bilgisayarı her açtığımda bu ekran geliyor. 
https://resimyukle.io/HdKgKCSGtT.i

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
USB çıkışlarının hepsinde denediniz mi? Bir ihtimal USB soketlerinde arıza olabilir. Eğer denediyseniz belirtin bir ayar söyleyeceğim USB ile alakalı işe yarayabilir.

KS

icecrystl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
USB çıkışlarının hepsinde denediniz mi? Bir ihtimal USB soketlerinde arıza olabilir. Eğer denediyseniz belirtin bir ayar söyleyeceğim USB ile alakalı işe yarayabilir.

Evet diğer usb portlarında da denedim aynı durum söz konusu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2 yöntem söyleyeceğim ikisini de tek tek denersiniz.

1. Windows Ayarları / Cihazlar sekmesinden klavyenizi bulup üzerine tıklayın ve Cihazı Kaldır deyin. Sonrasında klavyeyi sökün ve tekrar takın. Bekleyin biraz ve sonucu kontrol edin. 
  2. Aygıt Yöneticisini açın İnsan Arabirimi bölümünden USB başlıklı tüm giriş aygıtlarının özelliklerinden Güç Yönetimi sekmesine gelip Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın kutularını boş bırakın ve Uygula/Tamam deyin. Sorunu kontrol edin. 

KS

icecrystl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
2 yöntem söyleyeceğim ikisini de tek tek denersiniz.

1. Windows Ayarları / Cihazlar sekmesinden klavyenizi bulup üzerine tıklayın ve Cihazı Kaldır deyin. Sonrasında klavyeyi sökün ve tekrar takın. Bekleyin biraz ve sonucu kontrol edin. 
  2. Aygıt Yöneticisini açın İnsan Arabirimi bölümünden USB başlıklı tüm giriş aygıtlarının özelliklerinden Güç Yönetimi sekmesine gelip Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın kutularını boş bırakın ve Uygula/Tamam deyin. Sorunu kontrol edin. 

Sorun şu ki bios ekranına bile giremiyorum yani masaüstünü açamıyorum. Bilgisayarı her açtığımda bu ekran çıkıyor. 

https://resimyukle.io/HdKgKCSGtT.i

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Üründe elektronik bir arıza olabilir. Çünkü BIOS pilini değiştirdiğiniz halde bunu yapıyorsa sorun başka bir şeydir. Servis çözer.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri