Klavyeye kısayol atama sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozkanfe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Merhaba corsair k70 model klavye kullanmaktayım.Bu klavye tuşlarından yön tuşlarının üstündeki 9 tuştan delete dışındakileri kesinlikle kullanmıyorum.
Bu yüzden kısayol atamak istedim.Icue üzerinden oyun atamalarını yaptım tek tuşla istediğim oyun açılıyor hatta her oyun için tuş yaptırmayı da düşünüyorum. 
Bilgisayarı da tek tuşla kapatmak istiyorum ve şöyle bir yol izledim.Masaüstünden kısayol oluşturarak içine''shutdown -s -f -t 00'' yazdım ve kısayolu oluşturdum.Bu kısayola çift tıklayınca pc kapanıyor yani kısayol çalışıyor sıkıntı yok.Ama klavyeye atadığım tuşa basınca çalışmıyor.
Basit birşey gibi gelebilir ama benim için konfor.Tek tuşla istediğim oyun/programı açabilmek.Aynı zamanda pc kapatabilmek malum bazen gece geç saatlerde yanlışlıkla yeniden başlata basıp beklemek zorunda kalıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Klavyeye kısayol atama sorunu

Klavyedeki tuş atamasında önce ya Windows tuşuna bastırım başlat aramasında "shutdown -s -f -t 00" bu komutu yazdırıp sonra ENTER tuşuna bastırın yada Windows + R tuşu kombinasyonu ataması yaptırıp yine "shutdown -s -f -t 00" bu kod sonra ENTER kombinasyonu yaptırın işe yarar.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Bir tane txt oluşturup içine aynı komudu yazın. Sonrasında dosya uzantısını ".bat" olarak değiştirin. Onu tuşa atamayı deneyin. Eğer zaten öyle yapıyorsanız ve sorun oluyorsa ".bat" dosyasını ".exe" dosyasına çevirebilen araçlar var. Onlardan birini kullanarak bilgisayarı kapatan bir uygulama oluşturup onu çalıştırtmayı deneyebilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Eğer fazladan dosya oluşturmak sıkıntı değilse @"Androeat" alternatif bir yol önermiş oda işe yarar.

KS

ozkanfe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14

Evet makroyla yapmak mantıklı ben direk dosyadan yapmaya çalışıyordum fakat makroyu da tam yapamadım pc kapanıyor o sırada.
Arkadaşın dediğinden yola çıkarak kısayol oluşturmak yerine wordpad açıp  "shutdown -s -f -t 00" yazdıktan sonra farklı kaydet ile .bat uzantılı bir dosya oluşturdum ve tuşa bu dosyayı atadım.Sorunum çözüldü çok teşekkürler.@"Androeat" @"ugur.gozaydin"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri