Kulaklık Problemi.

estir9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1). Artık kafayı yemek üzereyim, kasama telefon kulaklığı takıyorum yeşil kısıma ön kısıma takınca nefes gibi sesler, cızırdamalar geliyor birinci sorun bu arka kısımda sorun yok. (Mouse oynattıkça ses değişiyor hafif.)

2). ikinci sorun şu yeşil kısıma telefon kulaklığı takıyorum, mikrofonu olmasına rağmen görmüyor sonra iki tane kulaklık deneyeyim dedim sağlam birini yeşile birini kırmızıya taktım kulaklığı gördü birini mikrafon seçtim ancak oyunu dinliyor, beni değil oyun sesleri karşıya gidiyor..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi şu ki kasanız eğer JAK girişinde bir kulaklık varken mouse hareketlerinden genel statik elektrik sesini kulaklığa veriyorsa ya kulaklık JAK girişinizde bir sorun vardır yada kasanız bir şasi yaparak statik akımı elektronik parçalara verecek kadar kötü bir yapıya sahiptir.

2. şey ise telefon kulaklıkları 3 veya 4 boğum JAK girişine sahiptir ve tek JAK üzerinden hem ses verebilir hem ses alabilir. Ancak kasa kulaklık ve Mikrofon JAK girişleri 2 boğumdur ve sadece tek yön ses aktarımı yapabilirler. Siz kulaklığınızın mikrofonunu kullanmak istiyorsanız kulaklığınızın JAK girişi kaç boğum ise o sayıya sahip 3.5mm mikrofon ve kulaklık ayırıcı kablo almanız gerek.

KS

estir9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Realtek güncellemesi yaptınız mı ?
Sitesini bilmiyorum sadece denetim masasından felan öyle güncel dedi, driver link atsanız. Belkide sorun ondan.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi şu ki kasanız eğer JAK girişinde bir kulaklık varken mouse hareketlerinden genel statik elektrik sesini kulaklığa veriyorsa ya kulaklık JAK girişinizde bir sorun vardır yada kasanız bir şasi yaparak statik akımı elektronik parçalara verecek kadar kötü bir yapıya sahiptir.

2. şey ise telefon kulaklıkları 3 veya 4 boğum JAK girişine sahiptir ve tek JAK üzerinden hem ses verebilir hem ses alabilir. Ancak kasa kulaklık ve Mikrofon JAK girişleri 2 boğumdur ve sadece tek yön ses aktarımı yapabilirler. Siz kulaklığınızın mikrofonunu kullanmak istiyorsanız kulaklığınızın JAK girişi kaç boğum ise o sayıya sahip 3.5mm mikrofon ve kulaklık ayırıcı kablo almanız gerek.
 Uğur bey, dediğiniz akım şeysimi nedir bilmiyorum ama 2020'de bile %50 lik bir kısım yaşıyormuş bunu o zaman tüm kasalarmı kalitesiz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasanızın kalitesinden bahsederken akımı geçiren bir fabrikasyon hatası olabilir demek istedim. Ayrıca bu sorun sadece akım olayından olur ya kasanızda bileşllen montajında bir hata yapıldı akımı kasaya aktarıyor bileşenler yada dediğim şeyden kaynaklı. Tüm kasalar kalitesiz demek doğru bir tabir değil. Yorumumu doğru okuyup değerlendirirseniz sevinirim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri