Kulaklık Sorunu

Muhammet07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selam Dostlar,

Valorant oynuyordum ve solumda olan ajanların replikleri gelmemeye başladı fakat fareyi çevirip o kişi sağ tarafıma alınca ses gelmeye başlıyor. Bu video ya da müzik dinlerken olmuyor.

Başka bir kulaklıkla test ettim ve bunda da aynı soruna denk geldim. Ses kasılmıyor. Kulaklığı kasanın arkasındaki porta da takmayı denedim ancak sorun düzelmedi. Yardımlarınızı bekliyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Windows Ses Denetim Masası ayarlarından Hoparlör/Kulaklık ayarlarınıza girin ve Uzamsal Ses ayarınızı Kapalı ve Windows Sonic/7.1 arasında geçişli bir deneyin. Yani kapalıysa diğer ayar veya açıksa kapalı yapın. Son olarak aynı pencerede Geliştirmeler/Enhancements ayarlarından Tüm ses efektrlerini engelle onayı verin ve Anlık Mod ayarı aktifse onayını kaldırıp deneyin. Her şeyi Uygula/Tamam ile onaylayıp sonucu bildirin.

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Selam Dostlar,

Valorant oynuyordum ve solumda olan ajanların replikleri gelmemeye başladı fakat fareyi çevirip o kişi sağ tarafıma alınca ses gelmeye başlıyor. Bu video ya da müzik dinlerken olmuyor.

Başka bir kulaklıkla test ettim ve bunda da aynı soruna denk geldim. Ses kasılmıyor. Kulaklığı kasanın arkasındaki porta da takmayı denedim ancak sorun düzelmedi. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sadece Valorantta Soldan hiç ses gelmiyor anladığım kadarıyla doğru muyum?

KS

Muhammet07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Windows Ses Denetim Masası ayarlarından Hoparlör/Kulaklık ayarlarınıza girin ve Uzamsal Ses ayarınızı Kapalı ve Windows Sonic/7.1 arasında geçişli bir deneyin. Yani kapalıysa diğer ayar veya açıksa kapalı yapın. Son olarak aynı pencerede Geliştirmeler/Enhancements ayarlarından Tüm ses efektrlerini engelle onayı verin ve Anlık Mod ayarı aktifse onayını kaldırıp deneyin. Her şeyi Uygula/Tamam ile onaylayıp sonucu bildirin.
Bilgisayara geçince deneyeceğim yardımınız için teşekkürler. Haber veririm.

KS

Muhammet07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Maalesef hocam düzelmedi. Ancak şunu da fark ettim. Youtube'da Stereo test videosu açıyorum. Sağdan gelen ses Mono gibi çalışıyor. Yani her 2 taraftanda ses geliyor ama soldan gelen ses hiçbir şekilde gelmiyor. Kulaklıkta sorun yok yani sol taraf çalışıyor ancak garip bir şekilde ses vermiyor.

KS

Muhammet07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kulaklık sıradan bir telefon kulaklığı. Anakart ise Asboard H61. Önceden böyle bir sıkıntı yoktu. Birden böyle oldu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kulaklığı 3.5mm JAK ayırıcı ile mi kullanıyorsunuz? O kulaklıklar genelde mikrofonlu olurlar ve tek JAK girişli olurlar. Bu yüzden direkt sorunsuz çalışmazlar genelde. Ayırıcı kullanıyorsanız o arızalı olabilir. Yada JAK bozulmuştur.

KS

Muhammet07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kulaklığı 3.5mm JAK ayırıcı ile mi kullanıyorsunuz? O kulaklıklar genelde mikrofonlu olurlar ve tek JAK girişli olurlar. Bu yüzden direkt sorunsuz çalışmazlar genelde. Ayırıcı kullanıyorsanız o arızalı olabilir. Yada JAK bozulmuştur.
Öncelikle geç döndüğüm için kusura bakmayın, yoğunum. Ayırıcı kullanmıyorum efendim. 2 kulaklıkla test ettim. hepsinde de aynı sorun vardı, ikisinde de JAK bozulmuş olamaz diye düşünüyorum. Yazılımsal bir sorun olmuş olamaz mı sizce? Sıfırlasam düzelir mi acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Öncelikle geç döndüğüm için kusura bakmayın, yoğunum. Ayırıcı kullanmıyorum efendim. 2 kulaklıkla test ettim. hepsinde de aynı sorun vardı, ikisinde de JAK bozulmuş olamaz diye düşünüyorum. Yazılımsal bir sorun olmuş olamaz mı sizce? Sıfırlasam düzelir mi acaba?
Kulaklık değil anakart üzerindeki veya kasadaki JAK girişinde sıkıntı olabilir. Denediniz mi onları da farklı soketlerde? Windows odaklı bir sorun varsa format veya sıfırlama çözer ama öncesinde bir soketi kurcalamak gerek.

KS

Muhammet07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kulaklık değil anakart üzerindeki veya kasadaki JAK girişinde sıkıntı olabilir. Denediniz mi onları da farklı soketlerde? Windows odaklı bir sorun varsa format veya sıfırlama çözer ama öncesinde bir soketi kurcalamak gerek.
Evet onu da denedim. Arkada ki girişlere de taktım. Aynı sorun devam etti.

KS

Muhammet07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
O halde sorduğunuz bir deneyin kestirmeden.
Hocam dosyaları sakla diyerek sıfırlama yaptım ancak sorun yine düzelmedi. Sağdaki sesler mono gibi 2 kulaklığa geliyor ama soldaki sesler hiçbir kulaklığa ses iletmiyor. Acaba komple mi sıfırlamam gerek. Bu sorun aşırı derecede rahatsız etmeye başladı beni...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bence ses kartınızda yada JAK girişlerinde bir sıkıntı var. Sıfırlama yaptığınızda sürücüler dahil sıfırlanır zaten. Ses kartı kurulu değil mi?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri