Kulaklıktan Ses Gelmiyor

Kaan Uygurçetin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayar kulaklığından ses gelmiyor driver silip yükledim yine düzelmedi daha öncede bikaç kez seslerle ilgili sorun olmuştu format vs. ile düzeltmiştim fakat format atma imkanım yok şuan.Driverlarla ilgili bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum sağ alttaki hoparlör simgesine tıklayınca realtek digital output yazıyor önceden bu değil başka bir simge vardı yardımcı olursanız sevinirim.Not:Ayrıca kulaklığı kasanın ön tarafındaki yeşil kısma takıp kullanıyorum kablo yetişmediği için önden kullanıyorum daha öncede böyle kullanıyordum sorun yoktu.

aygıt yöneticisinden donanım kimliği:HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0887&SUBSYS_1462F641&REV_1003

masa üstü görüntüsü:https://i.hizliresim.com/zjE866.jpg

dagros35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa girişlerinin doğru olduğuna eminmisiniz Yeşil-Yeşil Pembe-Pembe onlar da doğruysa bazı kulakılıklarda usb girişi oluyor onu taktığınızdan emin olun

KS

Kaan Uygurçetin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kasanın ön tarafında pembe ve yeşil giriş var kualklığın usb girişi yok iki girişlede deniyorum ses gelmiyor dediğim gibi resimdeki realtek output yoktu önceden başka birşey varda orada ses geliyordu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Resimde yalnış ses aygıtı etkinleştirilmiş. Realtek olana sağ tıklayın devre dışı bırakın Hoperlör 'e sağ tıklayın etkinlşetirin. Sonra Yeşil olan kulaklık JAK 'ına kulaklığınızı takın. Takılı değil gözüküyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Zaten etkin durumdaymış. Ama sistede kulaklık takılı değil görünüyor. Kulaklığınızın JAK girişi veya taktığınız soket bozulmuş olabilir veya bir temas sorunu. Eğer kasa üzerine bağlıyorsanız anakart üzerinden deneyin oda işe yaramaz ise kulakılığı telefon tablet vs. gibi bir aygıtta test edin çalışıyor mu diye.

KS

Kaan Uygurçetin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kulaklıkta sorun yok telefonda denedim,arkadan ve önden görmüyor hiçbişekilde kulaklığı donanımsal yada yazılımsal bir sorun var anlayamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani yazılımsal bir sorun donanım görmeme gibi bir durum yapmamalı ancak yinede 2 yol var deneyebileceğiniz. 1. si sürücünüzü iObit Uninstaller gibi bir yazılım ile hiçbir kalıntı kalmayacak şekilde kaldırın daha sonra sistemi yeniden başlatın ve doğru sürücüyü ya anakartınızın kendi sitesinden indirin yada realtek 'in kendi sitesinden ama bence en doğru ve kesin çözüm yine iObit 'ten Driver Booster yazılımını kullanın o en doğru sürücüyü en güncel versiyon ile indirip kurar zaten sonra sistemi yeniden başkatın ve tekrar deneyin. Bu işe yaramaz ise başlat kısmında saatin yanındaki ses simgesine sağ tıklayın sorun gider 'i açın o bir sorun varsa çözmeye çalışacaktır zaten. Bu işe yaramaz ise format veya Windows sıfırlama gibi bir işlemden başka önerim yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri