Kullanılabilir Ram ve Ekran Kartına Ayrılan Ram Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
tekrar tekrar teşekkür ederim, vermeye çalıştığınız destek/hizmet için. bu arada şu bilgiyi vereyim herhangi bir ram'i çıkardığımda 3.96'ya düşüyor donanıma ayrılan bellek geriye 4 gb kalıyor. Yani mutlak değer de tüm ramleri görüyor ve okuyor. En son mesajınızda ki uygulamadığım yöntemleri de deneyip sonuç alırsam dönüş sağlayacağım yarın.

not: ben de o anlamda söylemedim aslında uyumsuzluk konusunu: ), daha önce 12 gb'tı aktif kullanıyorum gösteriyordu donanıma vs ayırmadan. arızadan sonra ne zaman format attım w10home64bit ten w10pro64bit'e geçtim o zaman çıktı bu sorun.

KS

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben uyumsuz derken şunu kastediyordum 12 GB sorunsuz okunmuş bunu görüyor resimlerden ancak iş kullanıma gelince parantez içinde ki alan kullanılmıyorsa söylediklerim bunu anlatmak içindi. Bazı önerilen ayarlar her sistemde olmayabilir bunu herkes bilir zaten hizmetler menüsünde ki ayar ve AMD programında ki ayar gibi. Ben size tamamen tek bir yorumda yapılabilecek bildiğim tüm bilgileri paylaşmak istedim ki hepsine tek bir yorumdan ulaşın 1/2 öneriyi de aynı şekilde tekrarladım bu doğrudur siz başka bir çözüm bulursanız veya bir şekilde kendiliğinden çözülürse yine yazarsınız konu açık kalacak.

Merhabalar, öncelikle teşekkürler yardımlarınız için.
Sorunu çözdüm ama çok garip bir yöntemle hatta yöntemlerle.

Ekran kartı slotunu gösteren BIOS ayarını PCI-E 1'den PCI-E'ye çevirdim, bunu yaparken ramlerden bir tanesini çıkartmıştım ama. Direkt 8 GB olarak gözükmeye başladı toplam ram miktarım neyse diğer belleği taktım yine 12 gb gözüküyor 4'ü ayrılıyordu.
Dedim ram arızalı olamaz(test etmiştim hata kodu yoktu) uyumsuz hiç olamaz aynı marka model değil fakat daha önce aktif bir şekilde hiçbir uyumluluk sorunu yaşamadan kullandığım belleklerdi bunlar.
Dedim acaba ram slotunda mı bir şey var, yahu onda da bir şey olamaz sebebi ramlerin kombinasyonunu denediğimde hata yoktu(2 modül olarak).

Düşündüm düşündüm çıkamadım işin içinden, bilgisayarı önce kapattım biosu resetlemeyi belki 500 defa yaptım ama CMOS olarak değil, pil çıkar/bios ayarlarından sıfırla gibi seçenekleri kullanmıştım.

1-)CMOS ile resetledim bu sefer, bir tornavida yardımı ile.
2-)Hatalı olduğunu düşündüğüm rami çıkarıp silgi ile bir güzel sildim/temizledim.
3-)Boşta kalan 2 ram slotuna bir güzel fan tuttum(slotların sorunsuz çalıştığını bildiğim halde yaptım)
4-)Aynı modeldeki ramleri aynı slotlara taşıdım(gri renk slot - gigabyte anakartlarda)
5-)silgiyle sildiğim ram'i ikisinin arasındaki slota oturttum.

Bilgisayarımı açtığımda hiç umudum olmadığı halde düzeldiğini gördüm. Şimdi işin garip yanını bilmeyenler için tüm bu yöntemleri zaten denemiştim. Hatta tek modül olarak başlatınca pc'yi 4gb ram'i sorunsuz görüyordu. Bütün slotları tek tek testte etmiştim. Hata nerde niye düzeldi bir fikrim yok ama memnun olmadığım söylenemez :angel:.

SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM slotlarında okuma veya tanımlama problemi vardı sanırım. Çözüldüğüne sevindim başka sorularınız için yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri