Kullanmadığım diskteki windowsu sildiğim için bilgisayarım çöktü

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Evet ben bile ne olduğunu hala anlamadim.

Eskiden d de şu anda ise c de kurulu windowsum vardi.yillardir c dekini kullaniyoerum diyw biliyordum dolayisiyla d dekini komut istemi araciligiyla kuersrma seceneklerinden sildim.(ismi windows old degil windowstu ilginc bir sekilde) ve bilgisyarim acilmiyor winload.efi hatasi falan veriyor.Az önce öbürişletim m sistemini başlat diye bir seçenek sectim ve windowsumun yillar önce kullandigim hali acildi.Ve ilginctir ki driverlar falan yuklu degil masaustu wp tarayici geçmişi falan hep yillar onceki.Baktigimda ise sistem c de görünüyor. 

Ne yani ben  yillardir sistemim c de görünmesine rağmen d demi kullaniyordum ?

Bakın sistemim c deydi d dekini sildim ve çöktü obür windowsu baslat yapinca c üzerinden yillar once kullandigim windows acildi bu nasil olabiliyor ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
D diski ayrı bir disk miydi yoksa aynı disk üzerinde C ve D diye ayırmış mıydınız diski? Eğer tek bir disk varsa ve siz C/D diye ayırdıysanız zaten kullandığınız diski temizlemişsinizdir. Doğal olarak buda hataya sebep olmuştur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O zaman 2 disk içinde de 2 ayrı Windows varmış ve siz D diskini kullanıyormuşsunuz. Windows.old klasörü aynı diskte 2 sistem olursa oluşur. BIOS 'a girin ve SSD diskinizdeki Windows sistemini BOOT sırasında ilk sıraya koyun ve o disk ile sistemi başlatın. Tabi bu arada diğer diskinizdeki Windows 'u kullandığınız için uzun zamandır o diskin içindeki Masaüstü ve Windows ana dizinindeki verileriniz sildiğiniz için gitmiş olacak büyük ihtimalle. Neyse ki HDD disk o disk veri kurtarma yazılımları ile önemli verilerinizi geri getirebilirsiniz.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
ugur.gozaydin' Alıntı:
O zaman 2 disk içinde de 2 ayrı Windows varmış ve siz D diskini kullanıyormuşsunuz. Windows.old klasörü aynı diskte 2 sistem olursa oluşur. BIOS 'a girin ve SSD diskinizdeki Windows sistemini BOOT sırasında ilk sıraya koyun ve o disk ile sistemi başlatın. Tabi bu arada diğer diskinizdeki Windows 'u kullandığınız için uzun zamandır o diskin içindeki Masaüstü ve Windows ana dizinindeki verileriniz sildiğiniz için gitmiş olacak büyük ihtimalle. Neyse ki HDD disk o disk veri kurtarma yazılımları ile önemli verilerinizi geri getirebilirsiniz.

Ama bende c ve d de windows vardi.Ben c yi kullaniyordum biostada ssdden baslatiliyordu pc ben de d yi sildim ve pc coktu hala ssdden baslamasina ragmen.Sacma degil mi

Şu videodaki yöntemi uygulayarak sildim bu arada ama windows.old degil windows yazdim ve disk olarak d
https://youtu.be/VFOrI1KCPAA

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Windows Boot Manager adlı bir Windows BOOT komutu var bunu BIOS BOOT sırasından ilk sıraya alıyorsunuz ve o BOOT dosyasına ait Windows çalışıyor. Eğer çift sistem varsa aynı isimde olduğundan D diskini başlatıyor olabilir ki çöktüğüne göre sistem buda bunu doğruluyor. SSD diski 1. sıraya almanız vs. önemsiz yani. Videodaki temizleme yöntemi diskpart komutları ki bilindik bir komut setidir. Eski Windows diskini silmenin çok daha basit yöntemleri var bu kadar karmaşığına girmeye gerek yoktu ama girmişsiniz artık. Eğer C diskindeki Windows 'u çalıştırdığınızdan 100% eminseniz büyük ihtimalle diskpart komutunda D diski içindeki Windows yerine C diski seçmişsinizdir. Başka bir açıklaması yok.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Peki şuan isletim sistemi secme ekranina giremiyorum yani o yillar onceki windowsuma da erisemiyorum nasil girecegim  bilgisayar acilmadan isletim sistemi sec ekranina ?

Hocam bir şekilde girebildim windows secme kismina ve bir sey farkettim benim şuan normalde c olan ssdm e olarak gozukuyor ve. D olan harddiskim c olarak gozukuyor dolayisiyla c deki windowsu silmis olmusum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tahmin etmiştim diskpart ile yanlış diski silmişsiniz. BIOS ayarınıza girin ve Windows Boot Manager yani Windows işletim sistemini aktif eden BOOT diskiniz ilk sıraya sonra aynı Windows kurulu diski 2. sıraya alın ve ayarı kaydedin. Eğer o sistem düzgün çalışıyorsa Windows açılacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri