Laptobuma ne yapabilirim

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle sistemimin kötü olduğunu düşündüğümü belirtmek isterim. 
işlemcim intel i5-5200u ekran kartım 920m ve 4gb 1600 mhz si olan bir ramim var öğrenci olduğum için satıp yenisini alamıyorum ama bana dediklerine göre ram ekleme gibi bir şansım olabilirmiş 60 fps sabit alıyorum cs go ve lolde fakat anlış fps düşüşleri oluyor aniden donuyor bilgisayar sizden öğrenmek istediğim şey ram ekliyebilir miyim ram eklersem anlık düşüş devam eder mi başka bana önerebileceğiniz şeyler varmıdır şimdiden teşekkürler allah razı olsun saygılar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizdeki RAM az ama yetersiz mi bunu öğrenmek gerek önce. Eğer RAM yetersiz kalıyorsa ani FPS düşüşlerine sebep olur ve evet sisteminizde en az 2 RAM slotu olur ve birisi dolu görünüyor sizde 4 GB modül ile ekleme yapılabilir. Önce MSI Afterburner ile oyun içindeki RAM kullanımınızı öğrenmemiz gerek yazılımı kurup oyun içi RAM kullanımınızı biraz oynayıp öğrenin eğer 4 GB RAM sınırına yakınsanız bu RAM yetersiz demek oluyor ekleme yapılabilir.

KS

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İnternetim olmadığı için girememiştim ve bu sürede 4 gb ram almıştım 1600 mhz dediğinizi deniyeceğim bu konu dışında bir sorum daha olcaktı uğur abi intel denetim masasına giremiyorum daha fazla performans almak için ve alıştığım için çözünürlüğü 1024x768 alıyorum ama yan taraflardan siyah bar oluşuyor bunu kapatmak için intelin denetim masasına girmek gerekiyormuş ama denetim masasına girmeye çalıştığımda ekranda çıkıyor 15 saniye civarı yok oluyor teşekkür ederim tekrardan

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çözünürlük odaklı bir bar sorunu bunu monitör yada çözünürlük ayarlarından yayabilirsin. Çözünürlük tercihini yatayda yüksek pixel seçersen sorun çözülür. Denetim masası olayı 2 şeyden olur. 1. si Windows hasar almış olabilir ki ya format ya sıfırlama çözer bunu. 2. si bir yazılım virüs vs. engel oluyor olabilir.

KS

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
msi afterburneri yükleyip baktım cs go da ram 5200 civarı kullanıyor gpu 90 dereceyi cpu 99 dereceyi gördü sizce sıcaklık fps düşürebilirmi ve görev yöneticisinde disk %100 de sürekli ssd ile hızlandırılabilirmi sizin önerdiğiniz ssd varmı laptop için yani benim bildiğim ram ve ssd takılabiliyormuş bazı modellere göre işlemci de değişebiliyormuş ama ben pek anlamıyorum asus x554l modeline sahibim 4 gb gömülü ram var 4 de kendim taktım bu sonucu alıyorum 60 fps alıyordum anlık kasmalar vardı 4 gb daha aldım ama 60 fps i hiç geçmedi anlık kasmalar büyük miktarda düzeldi ve bilgisayar çok çok uzun süre açık kalırsa sıkıntı oluştururmu soğutucu şartmı sizce

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
8 GB RAM eklemesi yapmanız iyi olmuş artık RAM odaklı düşük olmaz. 5.2GB civarı kullanım 65% civarı bir tüketim demek daha kullanılacak bellek var yani.

Isı başlı başına FPS durumunuzu etkiler. Sistemi ısındığında çalışma frekanslarını ısınmamak için düşürür buda FPS kaybı demek ki sizde ısılar 90 derecenin çok üzerinde yani evet ısı kaynaklı performans düşüşünüz var. Cihazınız çok eskiyse macun yenilemesi yapılabilir buda sıcaklıkları düşürecektir. Tavsiyem Cooler Master MasterGel Maker Nano Elmas Partiküllü Termal Macun yada Noctua NT-H1 Termal Macun alın ve macunu yenileyin. Sonrasında cihaz fanlarını kontrol edin çok toz vs. varsa temizleyin. Bunlar sıcaklıkları biraz düşürecektir. Daha sonra eğer halen daha 90 derece üzerine çıkıyorsa ki bunlardan sonra çıkmaması gerek ama çıkarsa cihaza iyi bir laptop soğutucusu almak gerekecektir.

Diskin 100% olması HDD için doğal bir süreç. Windows 8/10 sistemlerinde HDD ile Windows uyumlu çalışamıyor. FPS kaybının disk ile alakası yok bu sadece sistemdeki genel hızı etkiler o kadar. SSD tavsiyesinde bulunurum ama SSD ile size bu cihazın toplam maliyeti (SSD+Macun+Laptop Soğutucu) 300-350 TL gibi bir şey olacaktır.

KS

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
allah razı olsun herşey için teşekkür ederim ama şimdi laptobun kasasını arkadan açtığımda klavyenin altına ulaşmış oluyorum yani işlemci arkada tarafta kalıyor şimdi cpu fan da anakarta entegreli gibiydi sanırım yani öyle düşündüm biraz zorladım çıkmayınca daha fazla zorlamadım gözüm yemedi açıkcası birşey olur diye düşündüm o yüzden macun süremeyebilirim son kez şu soruyuda sorsam termal macun almadan sadece soğutucu alsam yeterli olurmu sizin soğutucu öneriniz nedir herşey için çok teşekkür ederim allah razı olsun tekrardan

çok özür diliyorum tekrardan aklıma takılan şeyi unutmuştum bu msi afterburnerı arkaplanda çalışırken fps kaybı yaşatırmı ısı değerlerini görmek için merak etmiştim de

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI Afterburner FPS kaybı yaşatmaz sadece video kaydı vs. yaparsanız o zaman 2-3 FPS kayıp olur ama sadece bilgi ekranı için bir kayıp söz konusu değil.

Birde Laptop arkasını açınca soğutucu bloğu sökeceksiniz sadece vida ile tutturuluş olması gerek. Ekran kartı ve işlemci yerinden sökülmaz zaten onları sökmeye çalışmayın entegre onlar siz sadece soğutucuyu söküp işlemci ve ekran kartı üzerine çok az damla büyüklüğünde macun sıkın biraz yayın yeter sonra eğer fanlar kirlenmişse onları temizleyip montajı geri yapın bu kadar.

Soğutucu önerisinde bulunabilirim ama bütçe önemli. Zira çok pahalı soğutucularda var orta sınıf fiyatta olanlarda giriş seviyesi fiyatta olanlarda yani bütçenizi söyleyin ona göre önereyim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ömer Lütfi Kayabaşı' Alıntı:
100 ile 200 arası iyi varsa önerebilceğiniz çok memnun olurum teşekkürler

Triline Iets Dijital Göstergeli Notebook Soğutucu Vakumlu - 139,00 TL - Bu vakumlu soğutucuyu kullanabilirsiniz. Cihazınızdaki yan bölgelerdeki ızgaralardan birisine montajlayıp kullanabilirsiniz. Kullanışı biraz kısıtlıyor ama gayet başarılı bir şekilde cihaz içindeki havayı çekip dışa atıyor. Sıcaklıklar ciddi düşecektir ama ürün ufak olduğu için ve vakum tarzında çalıştığı için 3 veya 4 seviye hız ayarından sonra biraz sesli çalışıyor. yani soğutma başarılı ama biraz sesli.

Aynı şekilde Triline Ice Coorel Notebook Soğutucu Ayarlanabilir Kademeli Stand - 119,00 TL istersen bu fanlı ürünü alabilirsiniz. Soğutması vakum kadar iyi değil ama işe yarayan bir ürün. Fanlar ufak ve 6 adet olduğu için buda biraz sesli çalışabilir.

KS

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam dediklerinizi yaptım termal macun yaptık laptoba ısı değerleri düzeldi anlık donmalar kasıldı ben mediamarkttan soğutucu fan almıştım bana dedilerki termal macun yeterli olur soğutucu fana gerek yok bence iade et ssd al çok daha mantıklı olur siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz birde sizden fikir edinmek istedim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows görev yöneticisini açın disk kullanımına bakın eğer sürekli 100% değerlerine yakın değerlerde ise o zaman kasmalar oluyorsa SSD ye ihtiyaç vardır demektir. O zaman iade edip ssd alabilirsiniz ama böyle değilse gerek yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri