Laptop çalışırken kapandı daha da açılmadı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
70
Daha 1 gün önce kurumuş termal macunu değiştirmek için açtım. Termal macunu değiştirdim ve açtım. Sorun yoktu ama 1-2 dakika sonra tekrar kapandı ve şuan güç dahi gelmiyor.
Laptop
  • Asus K55VD serisi
  • i5 3. Nesil işlemci
  • 16gb ram

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Laptop çalışırken kapandı daha da açılmadı.

Macunu fazla sürmüş olabilirsiniz. Taşmış olabilir ki eğer akım geçiren bir macunsa kısa devreye neden oluyordur. Benzer şekilde fazla sürdüyseniz ısı iletkenliği düşer ve buna bağlı ısıdan kaynaklı bu sorunda olabilir ancak güç bile gelmemesi bana daha çok ilk teorinin geçerli olduğunu düşündürüyor. Ek olarak montajı tekrar kontrol edin eksik yada yanlış bir bağlantı olmasın.

BeratG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@"ugur.gozaydin"ın dediği gibi termal macunu fazla veya eksik sürdüyseniz fazla ısınmadan kaynaklı olarak anakart üzerinde chip ve entegreler zarar görmüş olabilir. termal sıvı anakart üzerine taştıysa aynı şekilde kısa devreye düşürüp entegrelere zarar vermiş olabilir. imkanınız var ise taşmış/akmış bölümlerin üzerini saf alkol ve temiz bir fırça yardımıyla temizledikten sonra tekrardan test etmeniz.

emiraksu7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ablak' Alıntı:
Daha 1 gün önce kurumuş termal macunu değiştirmek için açtım. Termal macunu değiştirdim ve açtım. Sorun yoktu ama 1-2 dakika sonra tekrar kapandı ve şuan güç dahi gelmiyor.
Laptop
  • Asus K55VD serisi
  • i5 3. Nesil işlemci
  • 16gb ram

Hocam o laptoptan bendede vardı 0 almıştım teknosadan muhtemelen 2015 veya 2016 yılında 1 senesi dolmadan yazlıkta kullanırken elektirik gidip geldi ve bir daha açılmadı götürdüğümde işlemci yanmış demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam oda bu modellerde anakarta gömülüymüş komple değişmesi gerekiyor dendi ve neredeyse laptop parası bir maliyet çıkarıldı çöpe attım o şekilde bile satmaya uğraşmadım bu modeli gerçekten asusun yüz karası ...

KS

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
70
emiraksu7' Alıntı:
Ablak' Alıntı:
Laptop
  • Asus K55VD serisi
  • i5 3. Nesil işlemci
  • 16gb ram

Hocam o laptoptan bendede vardı 0 almıştım teknosadan muhtemelen 2015 veya 2016 yılında 1 senesi dolmadan yazlıkta kullanırken elektirik gidip geldi ve bir daha açılmadı götürdüğümde işlemci yanmış demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam oda bu modellerde anakarta gömülüymüş komple değişmesi gerekiyor dendi ve neredeyse laptop parası bir maliyet çıkarıldı çöpe attım o şekilde bile satmaya uğraşmadım bu modeli gerçekten asusun yüz karası ...

Bence Asus'un en zamanında en iyi sağutmalı laptoplarından yıllardır kullanıyorum. Ekran kartı tümleşik demiş olabilirler ama sana kimler demişse yanlış demiş. Ekran kartı içinde çipi sökülüp değiştirilebiliyor. Ram olarak 8 gb ram vardı özelliklerine göre en üst hız ve uyumluluk ile ram alıp 16 gb a kadar en üste kadar yükselttim sata ssd taktım. bence zamanına göre iyi çalışıyor. ama zamanın teknolojisine göre geri olması normal ben sorunumu çözdüm. Sorun güç kablosundaymış onuda klavyenin arkasındaki girişle değiştirince çözüldü.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Macunu fazla sürmüş olabilirsiniz. Taşmış olabilir ki eğer akım geçiren bir macunsa kısa devreye neden oluyordur. Benzer şekilde fazla sürdüyseniz ısı iletkenliği düşer ve buna bağlı ısıdan kaynaklı bu sorunda olabilir ancak güç bile gelmemesi bana daha çok ilk teorinin geçerli olduğunu düşündürüyor. Ek olarak montajı tekrar kontrol edin eksik yada yanlış bir bağlantı olmasın.

Sorunu çözdüm, Güç kablosundanmış. Güç Kablosu zarar görmüş yenisi ile değiştirince düzelti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri