Laptop Ekran Kartı Değiştirme

osmanyilmaz1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarım alienware 17 r3 modeli nvidia gtx970 3gb ekran kartı var daha yüksek hafızalı model takılabilir mi ?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Cvp: Laptop Ekran Kartı

Laptop ekran kartları son kullanıcılar gibi içini söküp, ekran kartı değişimi yapılamıyor. Sadece BGA makineleri ile ısıtılıp, pinlerinden ayrılarak profesyonel bir şekilde ekran kartı değiştiriliyor. O da cihazın içerisinde bulunan ekran kartından daha pahalıya geliyor.

Yani daha yüksek hafızalı bir ekran kartı takılabiliyor ancak pahalı oluyor. Türkiye'de de BGA makinesi olan bir kaç yer var.

KS

osmanyilmaz1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yeni bir laptop almaktan daha uyguna gelecektir diye düşünüyorum.Laptopun sadece ekran kartı düşük geliyor bana 970m 3gb lık bir ekran kartı kendince performansı iyi fakat renderlarda çok ağır kalıyor. 2070 gibi yüksek hafızalı bir kart takabiliyorsam sadece ekran kartı değiştirsem yeterli olacak diye düşünüyorum. Yanlış mı olur sizce ?

HaskoNN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
osmanyilmaz1' Alıntı:
yeni bir laptop almaktan daha uyguna gelecektir diye düşünüyorum.Laptopun sadece ekran kartı düşük geliyor bana 970m 3gb lık bir ekran kartı kendince performansı iyi fakat renderlarda çok ağır kalıyor. 2070 gibi yüksek hafızalı bir kart takabiliyorsam sadece ekran kartı değiştirsem yeterli olacak diye düşünüyorum. Yanlış mı olur sizce ?

hocam rtx 2070 mobile gibi bir ekran kartı takmanız için çok fazla değişken var. öncesinde bulamazsınız ve işlemciniz besleyecek mi o mesele.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Laptop Ekran Kartı Değiştirme

Cihazın işlemcileri 6700HQ veya 6820HK olarak görünüyor sitesinde. 2 model içinde RTX 3060 darboğaz yapabilir ama yeni gelecek olan RTX 3050 veya RX 6500 XT kartları veya eski alternatifleri maksimum GPU birimi olarak düşünülebilir. Harici ekran kartı takma işine girecekseniz tabi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri