Laptop Isınma Sorunu

reterete

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar DELL G7 15 7590 bilgisayar kullanıcısıyım yaklaşık 4 5 ay önce ikinci el olarak aldım.Aldığımda 6 aylıktı ve jelatinleri ben söktüm.
Özellikler ;
RTX 2060 6GB Ekran Kartı
16 GB Ram
i7 9. Nesil işlemci
144Hz ekran

Sorun şu ki bazen yükte değilken 70 75 derecelere kadar çıkıyor işlemci ısısı.
LOL oynuyorum 144 FPS e sabitlediğim halde bazen fps drop yiyorum , bence yememesi lazım çünkü ekran kartı işlemcisi güçlü sebebini anlayamadım.
Ama benim size sormak istediğim bilgisayar sadece açıkken 70 75 derecelere çıkmasının sebebi ne olabilir ?

https://hizliresim.com/vZwY1c

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
havalandırma kısımlarında bir tıkanıklık var mı? ya da termal macunda bir eksiklik mi oldu?
ya da kullandığınız yer neresi. kimisi yorganın üstünde kullanır laptop hiç bir yerden hava almaz.
Resim açılmıyor bu arada.

KS

reterete

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yakup Altundal' Alıntı:
havalandırma kısımlarında bir tıkanıklık var mı? ya da termal macunda bir eksiklik mi oldu?

tıkanıklık yok sanıyorum masaüzerinde duruyor genelde kucağımda durduğu da oluyor tabi.

vZwY1c.png

ya da kullandığınız yer neresi. kimisi yorganın üstünde kullanır laptop hiç bir yerden hava almaz.
Resim açılmıyor bu arada.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Havalar soğuk olmasına rağmen bu tarz sorunlar ile karşılaşıyorsanız büyük ihtimalle işlemci soğutucusu macununda bir sorun vardır bir kontrol edin ve macun kuru yada çok çok az ise kaliteli bir macun ile değiştirin ki önerim Noctua NT-H1 yada NT-H2 veya Cooler Master MasterGel Maker alıp sürmeniz olur. Sonrasındaki değerleri kontrol edin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri