laptop kısa devre yaptı

ali çuğun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Laptopın şarj soketi bozulmuştu. Kabloların birinde kopukluk vardı. Evde ölçüm cihazı olmadığı için hepsini tekrar lehimledim. Laptopu kapatmadan çalışıp çalışmadığına baktım, çalışıyordu. Laptopu kapattım. Şarja taktım. Fanlar 1 sn çalıştı. Ben daha bilgisayarı açmadan sonrada açılmadı ve şarj ışığı da yanmıyor. Bilgisayarı tekrar açtım ve test için Breadboard'da LED devresi kurdum. Şarj soketinin tüm kablolarında güç vardı ama artık şarj etmiyor. Laptopu kapattıktan sonra iki kablo birbirine değmiş olabileceğini düşünüyorum. Sizce ne olmuştur, nasıl çözebilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben elektronikten çok anlamam ama büyük ihtimalle bir yonga arıza yapmıştır. Öncesinde o kabloda nasıl bir kopuk oluştu ona da bir tahmin yürütmem gerekirse büyük ihtimalle cihazda zaten bir ısı bazlı bir donanımsal sorun vardı ve o kablonun lehimi attı. Sizde hiçbir ölçüm yapmadan montajladığınız için sanırım zaten arıza sonucu lehim atan bir devre kartına yük bindirdiniz bununda sonucu şuan yaşadığınız problem oldu. Ben olsam hiçbir şeye ellemeden bir servise götürürdüm cihazı. Daha büyük bir hasar vermeniz olası cihaza siz bilmeden uğraşırsanız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri