Laptop önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deniz Akar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Daha önceden öneri almıştım fakat şu an bütçemi Tamamlayabildim .Çok fazla oyunla işim yok 4k video, Photoshop, premer pro , autocat, 3d max gibi programları çalıştıracak 8k bütçeli bir laptop arıyorum. Monster abra a15.5 bu işlerimi görürmü yoksa bu fiyata önerebilieceğiniz bir bilgisayar var mı ?

KS

Deniz Akar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkürler ama bu bilgisayarında herhangi bi sitede stoğunu bulamadım ve birazda bütçemi aşıyor max 8.200 tl bütçem var şu anlık.Önerdiğiniz bilgisayarı alabileceğim bir yer var mı yada alternatif öneriniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ryzen 3000 serisi işlemcileri performans açısından çok vasat ürünler diyebilirim. AMD 3750H bile INTEL 9300H dengi değil öyle düşünün. Enes 'in önerdiği ürün çok iyi onu alabilirsiniz.

Eğer 16GB RAM ile almak isterseniz Excalibur G770 G770.1030-B1H0X bu cihazı bütçenize göre özelleştirebilirsiniz.

KS

Deniz Akar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım excaliburun monstera göre tek farkı ssd hızı sanırım biraz araştırdım da excaliburun ssd hızı biraz düşük kalıyor gibi ama monsterinda stok sıkıntısı oluyor tabi .

Peki bu bütçeye göre ekran kartından kısılıp i7 bi laptop almak mümkünmü renderda sorun çıkarmaması için yoksa i5 10300h yeterli olurmu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
10300H işlemcisi 4 çekirdek 8 izlekten oluşuyor. Render tarzı işlere giriş için yeterli bir çekirdek sayısı ama ille daha güçlü bir işlemci almak istiyorsanız ekran kartından kısacaksınız ve Render işlerinde 8 GB RAM yetmez 16 GB RAM mutlaka olacak. Ya bütçenizi arttırın yada sene sonu indirimlerini bekleyin aynı paraya daha iyi bir makine alabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HP ürünü kasa yapısı ve soğutma olarak biraz daha başarılı bir makine Enes 'inde dediği gibi onu tercih edin.

KS

Deniz Akar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Performans olarak lenovo öne geçyormu Peki biraz ram mhz 3200 işlemci ghz 3

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
4600H işlemcisi 6 çekirdek 12 izlek ve 4GHz Boost hızına sahip. 10300H 4 çekirdek 8 izlek ve 4.5GHz Boost hızına sahip bir model. Oyun ve tek çekirdek işlemlerinde 10300H ile benzer sonuçlar veren 2 işlemci ki 10300H bir tık daha avantajlı diyebilirim. Çok çekirdekte yani Render gibi çok çekirdek işlemlerinde ki örnek ZIP arşivi oluşturuyorsanız bu bir örnektir çok çekirdek işlemlerine bu gibi işlerde 4600H işlemcisi daha iyi sonuçlar verir. Ancak 4600H işlemcisinin olduğu makine kasa yapısı olarak HP ürün kadar iyi değil ve soğutma yapısıda benzer şekilde o ürün kadar iyi değil. Karar sizin ben HP ürünü alırdım ama Lenovo ürünü de bileşen olarak üzmez.

KS

Deniz Akar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yardımlarınız için teşekkürler hp ürününü almaya karar verdim peki hp ürününü nereden tedarik edebilirim güven ve garanti verebilecek bi site öneriniz var mı?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Zaten siz link bırakmışsınız gayet kaliteli ve güvenilir bir sitedir amazon oradan satın alabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Size verdiğimiz link Amazon.com.tr ama satıcı GPN Teknoloji ki kendi siteside olan bilindik bir firmadır ki satıcı puanı ortalamanın üzerinde bir firmadır. Zaten sorun yaşarsanız Amazon kapsamında çözüm süreciniz hızlı olacaktır. Verdiğimiz linkten alabilirsiniz.

KS

Deniz Akar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hp yi alamadan lenovoyu almış abim , 1 hafta ulaşım süresi var soğuma ve kasa yapısı dışında sizce siparişi iptal ettirmeye değer  bi sıkıntı olurmu bilgisayarda ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İptal etmeye değer bir bileşen farkı yok. Kararı size bırakıyorum. Ben genel bir kullanıcı olarak sorun yaşayacağınızı sanmam.

KS

Deniz Akar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Lenovo 60 hertz bilgisayarmış bu bir sorunmudur peki sizce oyun dışında önemli bi yeri varmı hertzin ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Oyun dışında tek farkı masaüstünde sayfaların geliş animasyon hızları veya sayfa içlerinde genel akış hızları vs. gibi şeylerde fark yaşarsınız 60Hz üzerinde. Örnek olarak bir internet sayfasında scroll ile aşağı doğru hareket yapıyorsunuz daha akışkan hissedersiniz 60Hz üzerinde olursa. Yada bir pencereyi sürüklüyorsunuz onda aynı oyunda olan hız efektini alırsınız 60Hz üzerinde. Genel olarak yüksek Hertz her kullanımda sadece oyunda değil gözünüze daha akışkan ve net bir görüntü sağlar. Yani sorunuzun cevabı ever oyun haricinde de 60Hz bir dezavantaj sağlar. Ancak zaten 60Hz görüntüye alışıksanız sıkıntı yaşamazsınız sizin için bir değişiklik olmayacak böyle ise durum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri