Laptop power tuşu sorunu

Yasin Senekçi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, 
Dizüstü bir bilgisayara sahibim. Bir süre önce klavyeye bir miktar su döküldü. Dökülmesinin ardından 1 saat sonra power tuşuna bastığımda laptop açılmadı. Ana kart-power tuşu bağlantı kablosunu söküp taktığımda açıldığını gördüm. Power tuşundan sadece kapanıyor. Açma işlevini yerine getirmiyor. Sizce nedeni ne olabilir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sıvı şekerli akım devrelerini birleştirmiş olabilir. Eğer şekerli bir sıvı değilse cihazda sıvı nemlenip oksitlenme yapmış olabilir ki oda akım devrelerini birleştirir. Yani işin özü cihazın sökülüp sıvı temas noktaları dahil silinip kurutulması gerekiyor ki umarım kalıcı devre hasarı vermemiştir cihaza.

KS

Yasin Senekçi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sıvı şekerli akım devrelerini birleştirmiş olabilir. Eğer şekerli bir sıvı değilse cihazda sıvı nemlenip oksitlenme yapmış olabilir ki oda akım devrelerini birleştirir. Yani işin özü cihazın sökülüp sıvı temas noktaları dahil silinip kurutulması gerekiyor ki umarım kalıcı devre hasarı vermemiştir cihaza.
Bildiğimiz su döküldü. Dökülmesinin hemen ardından sildim kurutma makinesiyle kurutmaya çalıştım mümkün mertebe. Aradan bi 10 gün geçti. Power tuşu aldım yeni sorun onda olduğunu düşünerek fakat yine aynı şekilde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Dışarıdan pek müdahale edemezsiniz. Sıvı nemlenmiştir zaman geçtikçe oksitlenme yapmıştır. Açıp temizlemeden sorunu çözme potansiyeliniz yok diyebilirim.

KS

Yasin Senekçi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Dışarıdan pek müdahale edemezsiniz. Sıvı nemlenmiştir zaman geçtikçe oksitlenme yapmıştır. Açıp temizlemeden sorunu çözme potansiyeliniz yok diyebilirim.

Neyle temizleyebilirim peki?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
kuru sert bir fırça olabilir dış fırçası mesela. Sıvıyı kalıntı bırakmayacak bir şey ile temizleyin nem veya oksit varsa fırça ile. Çok fazla zorlamadan devre üzerinde sıvı kalıntısı oksit veya bir nem vs. varsa fırça ve pamuklu bez veya kalıntı bırakmayacak ufalanmayacak bir peçete vs. olabilir temizlemeniz yeterlidir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri