Laptop Ram upgrade hk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
6980HX' Alıntı:
Lenovo laptoplar özelinde aşağıya bıraktığım siteye girip arama kısmına laptopun seri numarasını yazarsanız laptop hakkındaki detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Product Specifications Reference(PSREF) (lenovo.com)
IdeaPad,IdeaPad 5 14ITL05,Model:82FE00K6TX (lenovo.com)
Burada yükseltme yapılamadığı yazıyor.
Bu siteyi göz önünde bir yere koysalarmış keşke. Yabancı kaynaklarda bile verilmemiş. Ne ketum firmaymış ya. Bende yeni keşfettim bu siteyi. Yukarıdaki laptop için linki bıraktım bu siteden.

Lenovo bu konuda çok iyi. Diğer firmalarda laptopun bir özelliğini aramak için o kadar zaman harcıyorsunuz, Lenovo'da seri numarasını yazınca çıkıyor her şeyi.

ibrahimunaLife' Alıntı:
6980HX' Alıntı:
Lenovo laptoplar özelinde aşağıya bıraktığım siteye girip arama kısmına laptopun seri numarasını yazarsanız laptop hakkındaki detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Product Specifications Reference(PSREF) (lenovo.com)
IdeaPad,IdeaPad 5 14ITL05,Model:82FE00K6TX (lenovo.com)
Burada yükseltme yapılamadığı yazıyor.
Güzel site. Benim pc' burda çıkmadı :(

Cihazınız eskiyse o yüzden olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
6980HX' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu siteyi göz önünde bir yere koysalarmış keşke. Yabancı kaynaklarda bile verilmemiş. Ne ketum firmaymış ya. Bende yeni keşfettim bu siteyi. Yukarıdaki laptop için linki bıraktım bu siteden.

Lenovo bu konuda çok iyi, diğer firmalarda laptopun bir özelliğini aramak için o kadar zaman harcıyorsunuz. Lenovo'da seri numarasını yazınca çıkıyor her şeyi.

Direkt seri numarasıyla ürün aratmak ülkemizde yapılan bir şey değil. Ürünün model adıyla arama yapıyoruz genelde ki o zamanda normal Lenovo sayfası açılıyor. Bu sayfa başlarda çıkmıyor. Örnek vermek gerekirse son önerdiğim LENOVO V15 G2 ALC ürününü Google aramasıyla aratın ilk 2 Google sayfasında Lenono Support adresi var. Oradan yönlendirse bari. Sonuna Upgrade yani yükseltme yazınca bu site açılıyor. Biz zaten ürünü önerirken yükseltme seçeneklerine bakmadık özelliklerine göre yorum yaptık. Özetle site göz önünde değil.

ACER Aspire 5 A515-56G NX.AT1EY.001 - INTEL Core i5 1135G7 4/8 Çekirdek CPU + 8GB (4GB lehimli +1 slot yükseltme için var!) + 512GB SSD + MX450 GPU + Linux 15.6" FHD - 9.506 TL - Sitesinde yükseltme veya RAM hakkında bilgileri yok ama nette araştırdım üzerinde 4GB bellek lehimli geliyormuş +1 slot yükseltme için var ki o sokette 16GB modüle kadar destek veriyormuş. Bilgi için site : https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/acer/aspire-a515-56g

LENOVO V15 G2 ALC - AMD Ryzen 7 5700U 8/16 Çekirdek CPU + 8 GB RAM(Lehimlenmiş + 1 Yuva boşta var) 512GB SSD 15.6'' FHD Ekran - 82KD0037TX - 9.021 TL - Üründe 1 adet boşta soket var. Üzerinde gelen bellek lehimli. Bilgisi : https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF...C_Spec.pdf bu bağlantıda verilmiş. Maksimum 16GB oluyor ürün.

NOT : Bu 5700U işlemcisi TPM 1.2 destekli yani Windows 11 kurma niyetiniz varsa işlemcinin resmi desteği yok bilginiz olsun. Diğer INTEL cihazdaki işlemci Windows 11 desteğine sahip. Bilgilerini önden vereyim sonra yine sorun olmasın. :)

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
ugur.gozaydin' Alıntı:
6980HX' Alıntı:
Lenovo bu konuda çok iyi, diğer firmalarda laptopun bir özelliğini aramak için o kadar zaman harcıyorsunuz. Lenovo'da seri numarasını yazınca çıkıyor her şeyi.

Direkt seri numarasıyla ürün aratmak ülkemizde yapılan bir şey değil. Ürünün model adıyla arama yapıyoruz genelde ki o zamanda normal Lenovo sayfası açılıyor. Bu sayfa başlarda çıkmıyor. Örnek vermek gerekirse son önerdiğim LENOVO V15 G2 ALC ürününü Google aramasıyla aratın ilk 2 Google sayfasında Lenono Support adresi var. Oradan yönlendirse bari. Sonuna Upgrade yani yükseltme yazınca bu site açılıyor. Biz zaten ürünü önerirken yükseltme seçeneklerine bakmadık özelliklerine göre yorum yaptık. Özetle site göz önünde değil.

ACER Aspire 5 A515-56G NX.AT1EY.001 - INTEL Core i5 1135G7 4/8 Çekirdek CPU + 8GB (4GB lehimli +1 slot yükseltme için var!) + 512GB SSD + MX450 GPU + Linux 15.6" FHD - 9.506 TL - Sitesinde yükseltme veya RAM hakkında bilgileri yok ama nette araştırdım üzerinde 4GB bellek lehimli geliyormuş +1 slot yükseltme için var ki o sokette 16GB modüle kadar destek veriyormuş. Bilgi için site : https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/acer/aspire-a515-56g

LENOVO V15 G2 ALC - AMD Ryzen 7 5700U 8/16 Çekirdek CPU + 8 GB RAM(Lehimlenmiş + 1 Yuva boşta var) 512GB SSD 15.6'' FHD Ekran - 82KD0037TX - 9.021 TL - Üründe 1 adet boşta soket var. Üzerinde gelen bellek lehimli. Bilgisi : https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF...C_Spec.pdf bu bağlantıda verilmiş. Maksimum 16GB oluyor ürün.

NOT : Bu 5700U işlemcisi TPM 1.2 destekli yani Windows 11 kurma niyetiniz varsa işlemcinin resmi desteği yok bilginiz olsun. Diğer INTEL cihazdaki işlemci Windows 11 desteğine sahip. Bilgilerini önden vereyim sonra yine sorun olmasın. :)

https://www.trendyol.com/acer/aspir...176749442?boutiqueId=602096&merchantId=106740
Bu ürünü alacağım büyük ihtimalle. Acaba indirimi hemen biter mi? Teknosadan aldığımı da iade edeyim bari. Sağolun hocam :)
@"ugur.gozaydin"  bu cihazın ağırlığı nedir acaba 2.6 KG diye gördüm ama.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Laptop Ram upgrade hk

Başka iyi bir ürün bulamadım 9.5K sınırını çok aşmayan. Yani indirim vs. olur mu bilemem ama şuan için benim başka önerim yok.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
RE: Cvp: Laptop Ram upgrade hk

ugur.gozaydin' Alıntı:
Başka iyi bir ürün bulamadım 9.5K sınırını çok aşmayan. Yani indirim vs. olur mu bilemem ama şuan için benim başka önerim yok.

Hocam konuyu biraz uzatmış olacağım ama 11k ya kadar bir öneri yapabilir misiniz? Rica etsem.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60

ugur.gozaydin' Alıntı:
:D Eyvallah bakayım.

Bende sürekli fikir degisiyorum ama laptop sonuçta ya geleceğe dönük bir şey olmalı parçaları değişmiyor zaten :D

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

@"6980HX" 'nın önerdiği üründe alınabilir yine indirime girmiş. İtopya 'ya bakmamıştım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

11 sınırındaydı sanırım. 500 TL artmış gibi görünüyor doğru hatırlıyorsam. Ama bu fiyata da çok iyi bir cihaz bütçeniz varsa kaçırmayın.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60

ugur.gozaydin' Alıntı:
11 sınırındaydı sanırım. 500 TL artmış gibi görünüyor doğru hatırlıyorsam. Ama bu fiyata da çok iyi bir cihaz bütçeniz varsa kaçırmayın.

GTX 1650 olan bir laptop u 11000 den görünce hiç alasim gelmiyor valla :D biraz bekleyeceğim konuyu da kitleyebilirsiniz hocam. Macbooklara göz attım da biraz o da aşırı pahalı jdhdnfnsnj

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri