Laptop soğutucusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Riel Sama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
soğutucular performansa etki edermi birde iyi soğuturlarmı 
önerebileceğiniz iyi bir soğutucu varmı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci sıcaklığı eğer 80 derecerelere yaklaşıyorsa işlemciler frekans düşürür buda performansa olumsuz etki olur. Eğer dediğim gibi aşırı sıcak ise soğutucular işe yarar. Makinenizin kaç inç olduğunu yazın ve modelini ona göre bir soğutucu önerelim.

KS

Riel Sama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
17.3 inc 100 ila 200 arası yeterlidir galiba

birşey daha sorucam aynı özellikteki bir laptop ile kasanın performansı arasında fark oluşurmu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Laptop ve normal kasalarda ki işlemci ve ekran kartı platformları farklı olurlar. Laptop 'larda genelde özel daha az güç tüketen biraz az performanslı CPU ve GPU 'lar kullanılır ve performans farkıda doğal olarak oluşur. Size 100-200 TL arasında bir kaç soğutucu önerisi aşağıda paylaşıyorum.

Inca INC-611 GMS Arrax Gaming 5x Fan 6 Kademeli 2xUSB Notebook Soğutucu - 143,91 TL - Bu ürün gayet F/P oranı yüksek bir ürün fan adedi çok olduğundan daha az ses ile iyi bir soğutma sunabilir.

Birde bu ürün var.
Addison Rampage AD-RC4 Siyah 2 * 125mm+2 * 70mm Işıklı Fan 15"-17" Notebook Soğutucu Stand - 87,75 TL

Bu tür ürünler genelde aynı performansta olurlar 3 aşağı 5 yukarı yani ama ben muhtemelen Inca olan modeli alırdım.

KS

Riel Sama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
benim laptopta bakır bloklar ortanın biraz altında oyuzden bende incayı seçicem böylece tam verim alırım :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genelde bu tarz soğutucular her makinede aynı performansı vermezler. Laptop kasa yapılarından dolayı çok fark ediyor. Ama 5-10 derece fark olur umarım sizde de büyük fark olur. Başka sorularınız için yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri