laptop takılmalar oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba 2 aylık asus gl502ve var elimde

oyunlar alt tab ile geçince veya ekran yüklenirken yada demin masaüstünde oyunda bile değilken discord uygulamasını kapatırken donuyor hiçbirşey etki etmiyor alt tab ve ya cltr alt del filan hiçbir etki etmiyor kapatma tuşuna basarak beklemeye alıyorum geri açıyorum düzeliyor nedeni ne olabilir ?
ve driverlarım güncel win 10 pro kullanıyorum windows da güncel ekran kartı driverları dün güvenli modda silip tekar yükledim herhangi bir değişim olmadı

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
orjinal win 10 pro kullanıyorum ve güncel acaba genel bir sorun mu

W2q6DQ.png
8 gb ram var neden 3.6 ram kullanılabilir gözüküyor ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şunları dener misin? Başlata çalıştır yaz ve mdsched.exe bu komutu gir çalıştırdığında bir uyarı gelicek Şimdi yeniden başlat ve sorunları denetle de ve biraz uzun sürecek bekle mavi bir ekranda bellek sorunlarını tarayacak birşey bulursa düzeltme uygulayacak işlem bitince sistem ottmatikman windows 'u açar zaten sonra bir dene işe yaramaz ise şunları dene başlata Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle yaz ve gir açılan pencerede Gelişmiş sekmesinde Performans bölümünde Ayarlar... yazısına tıkla açılan pencerede Gelişmiş sekmesine gel ve İşlemci zamanlaması bölümünde Programlar seçili olduğundan emin ol değilse öyle yap sonra bir altta Sanal bellek bölümünde Değiştir... yazısında tıkla ve açılan sekmede en üstteki kutu işaretli olsun bunu dene zaten bu ayarlarda ise bu şekilde işe yaramıyor demektir kutudaki tiki kaldır ve C: seçili iken altta Özel Boyut kısımını işaretle ve Başlangıç boyutuna en altta Önerilen yazısının karşısında ki rakamı gir ve En büyük boyuta ise kaç GB RAM 'in varsa onun 1.5 katını gir örnek 4 GB RAM var makinede ( 4096 x 1.5 = 6144 ) 6144 yazacaksın En büyük yazan kısma 1 GB boyutu 1024 rakamından hesapla ve bu bölüme yaz ve en son Tamam de çıkan uyarıda tamam de ve bir alt pencerede uygula de tamam de onay vere vere pencereleri kapat ve sistemi yeniden başlat ve test et bakalım halen daha aynımı eğer aynı ise yaptığın bu ayarlamaları eski haline getir sonrasına sonra bakalım.

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dediğinizi 2 gün önce yapmıştım yeni fark ettim ram test olduğunu hiçbir sorun çıkmadı şimdi format atıcam hangi windowsu önerirsiniz

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
oyundayken hala alt tab yapınca ekran direk donuyor format atıcam inşallah düzleir

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arkadaş hhd kullanmıyor sistemde ssd bulunuyor yaptığı testlerde de bir sorunla karşılaşmadı ondan dolayı bende direk yazılıma yöneldim temiz bir format büyük ihtimalle sorunu çözücektir.

KS

tayyip152

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
asus destekle konuştum ve 2 ekran kartı olduğu için ekran kartları arasında geçiş oluyor ondan dolayı dedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri