Laptop Tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eprianu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

5 yıldır kullandığım laptopumu yenilemek istiyorum. Grafik ve web tasarım işleriyle uğraşıyorum. Photoshop, Illustrator gibi programları rahatlıkla çalıştırabileceğim, masaüstü ve web programlama işlerimde sorun çıkartmayacak bir laptop arıyorum. 5-6 bine kadar bütçe ayırabilirim. Ayrıca ileride Adobe After Effects gibi küçük çaplı video ve animasyon işleriyle de uğraşmayı düşünüyorum.

Tüm bunları düşündüğümüz zaman ekran kartı iyi olan, grafik işlerinde sorun çıkarmayacak bir laptop arıyorum. Hepsiburada.com'da filtreleme yaptığımda aşağıdaki ürünleri buluyorum. Tavsiye eder misiniz? Ya da tavsiye edeceğiniz başka laptoplar var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

İstediğim Özellikler : 17.3" Monitor, En az FullHD çözünürlük, minimum 16 GB Ram, yüksek seviyeli ekran kartı...

https://www.hepsiburada.com/hp-omen...sayar-2bu46ea-p-HBV000008KXAN?magaza=EnGlobal

https://www.hepsiburada.com/msi-gv7...sayar-p-HBV000006OJNW?magaza=Ebrar Bilgisayar

https://www.hepsiburada.com/msi-gv7...gisayar-p-HBV000009K455?magaza=Teknolojipazar

KS

eprianu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
5-6 bine kadar vermeyi düşünüyorum hocam. Ama donanım açısından pek bilgim yok, o yüzden bu kadar parayı sorup soruşturmadan harcamayayım dedim.

KS

eprianu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ürün iyiymiş hocam. Aradığım özelliklre mevcut. Peki Monster markası garanti açısından nasıl, sorun çıkarıyorlar mı ürüne sahip çıkıyorlar mı? Bir de genellikle MSI tercih ediliyor, sebebi nedir bu durumun?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam buna markanın kendini önceden ünlemesiyle alakalı olduğundan dolayı.Monster yerli bir firma ancak içindeki ürünler tabikide yerli değil diğer markalar gibi ürünler kullanıyorlar ucuz olmasının sebeplerinden biride yerli bir firma olması.

Ürünü kadiköy mağazasına gidip deneyebilirsiniz ürünlerininde arkalarındalar :)

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
BilgisayarcıGenç' Alıntı:
eprianu' Alıntı:
Ürün iyiymiş hocam. Aradığım özelliklre mevcut. Peki Monster markası garanti açısından nasıl, sorun çıkarıyorlar mı ürüne sahip çıkıyorlar mı? Bir de genellikle MSI tercih ediliyor, sebebi nedir bu durumun?

Türkiye genelinde bu modeli bulursanız çok daha iyi olur
http://www.vatanbilgisayar.com/asus...8gb-ram-1tb-256gb-ssd-17-3-rx580-4gb-w10.html

Bu cihazı bi tanıdığımıza aldırmıştım zorla,ekran kartı amd diye önyargı ile yaklaştı şuan amd fanboy :D

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KS

eprianu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Araştırıyorum hocam, msi, hp omen, Asus ve Montser arasında gidip geliyorum. İnce özellikleri kıyaslıyorum hocam. Kiminin işlemcisi kiminin ekran kartı iyi çıkamadım işin içinden :)

KS

eprianu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam aşağıdaki dört laptopu eledim.
Ortak Özellikler : 17.3" Ekran, Full HD Çözünürlük, 16 GB Ram, Yaklaşık 256 GB SSD.

Bazı özellikleri resimde de gördüğünüz gibi farklı.

Ekran kartı olarak aşağıdakilerden hangisi iyidir? Seriye ve bellek miktarlarına bakılırsa GTX 1060 6 GB olan iyi gibi duruyor.

a) GTX 1050ti 4GB
b) GTX 1050 4GB
c) GTX 1050 2GB
d) GTX 1060 6GB

Bir de işlemcileri farklı. İki farklı işlemci var bu laptoplarda. İnternette biraz araştırdım, 10% ile 20% daha performanslıdır diyorlar i7 için. Gözle görülür muazzam bir fark olur mu?

a) Intel i7 7700HQ 2.8 GHz
b) Intel i5 7300HQ 2.5 GHz

oOJOQ9.jpg

Tolga Ceylan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhabalar hocam ben laptopumu kompile bakım yaptırdım bakım yaptırmadan önce 70 100 arasında fbs alıyordum şimdi ise 40 üstünde fbs alamıyorum nedenini öğrenebilirmiyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri