Laptopa İkinci Ssd'yi Takarken Aklıma Takılan Sorular

thorocket

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar,

1TB'lık yeni bir SSD almayı düşünüyorum. Şu an hem kasamda hem de laptopumda 500GB'lık SSD var ve depolama alanı artık yetersiz gelmeye başladı. Şöyle yapmyı düşünüyorum: Yeni aldığım 1TB'lık SSD'yi kasaya takacağım, ardından kasadan çıkan SSD'yi laptopa takarak her iki cihazı da 1TB yapmak istiyorum.

Sorularım şu şekilde:

- İlk Soru: Şu an kasamın içinde takılı olan SSD'deki dosyaları yeni alacağım 1TB' lık SDD'ye nasıl geçirebilirim? Kasamdaki dosyalar yine kasada kalsın istiyorum. Bu dosya aktarımını nasıl yapabilirim, kolay bir yolu var mı?

- İkinci Soru: Laptopumdaki mevcut SSD’de Windows yüklü. Kasamda bulunan ve laptopa takmak istediğim SSD’de de Windows kurulu. Laptopta iki Windows kurulu SSD olması bir sorun yaratır mı? Fazladan yer kaplamaması için birinden Windows’u silmek istiyorum. Bu işlemi, ikinci SSD’yi laptopa taktıktan sonra mı yapmam gerekiyor? Eğer öyleyse, bunu nasıl ve nereden yapabilirim?

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
139
alacağın ssd 2.5'' sata ssd mi m2 ssd mi
anakartında kaç tane m2 ssd slotu var

turk512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Kasada takabileceğin ekstra ssd slotu var mı?

KS

thorocket

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
alacağın ssd 2.5'' sata ssd mi m2 ssd mi
anakartında kaç tane m2 ssd slotu var
kasanın içindeki anakart tek slotlu, laptopta çift slot var. ssd olarak bunu almayı düşünüyorum: https://www.hepsiburada.com/kioxia-...nvme-3d-5000mb-3900mb-sn-ssd-p-HBCV00005D55JR . Anakart modelim de: https://www.asus.com/tr/motherboards-components/motherboards/prime/prime-h610m-k-d4/

Kasada takabileceğin ekstra ssd slotu var mı?
yok maalesef, kasa tek slotlu. laptopta çift slot var

turk512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
O zaman biraz daha zor ilk önce kasanda bulunan 500gb ssd'yi laptopa takıp ordaki bilgileri sanal bir ortama yüklemen gerekir ardından yeni ssd'ni kasana kurup sanal yerden çekmen gerekir (yüksek bellekli usb varsa onlarla da çözersin sonuçta 500gb çok uzun sürmez).

KS

thorocket

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O zaman biraz daha zor ilk önce kasanda bulunan 500gb ssd'yi laptopa takıp ordaki bilgileri sanal bir ortama yüklemen gerekir ardından yeni ssd'ni kasana kurup sanal yerden çekmen gerekir (yüksek bellekli usb varsa onlarla da çözersin sonuçta 500gb çok uzun sürmez).
bulut depolamayı kastediyorsunuz sanırım. dosyalar toplam 60gb falandır sanırım

o zaman laptopa kasadan çıkan ssd'yi takacaksam iki windows olmuş olur. İlk laptop'daki ssd'yi çıkarıp, kenara alıp sonra kasadan çıkan ssd'yi laptopa takıp düzenlemek gerekir

turk512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Bulut depolama bir seçenek olabilir 60gb çokta büyük bir dosya değil flash ile de çözülebilecek boyutta.
bulut depolamayı kastediyorsunuz sanırım. dosyalar toplam 60gb falandır sanırım

o zaman laptopa kasadan çıkan ssd'yi takacaksam iki windows olmuş olur. İlk laptop'daki ssd'yi çıkarıp, kenara alıp sonra kasadan çıkan ssd'yi laptopa takıp düzenlemek gerekir
Hocam o mantıkla windows çalışmaz biosta boot seçeneğinizde en üstte olan seçenekten windows'u boot eder yani senin yeni takacağın ssd'de ki windows orada "pasif" bir şekilde bekler dosya olarak durur. Bilgisayarın açılmasına herhangi bir sorun teşkil etmez dosyalara erişiminiz hala olur.

KS

thorocket

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bulut depolama bir seçenek olabilir 60gb çokta büyük bir dosya değil flash ile de çözülebilecek boyutta.

Hocam o mantıkla windows çalışmaz biosta boot seçeneğinizde en üstte olan seçenekten windows'u boot eder yani senin yeni takacağın ssd'de ki windows orada "pasif" bir şekilde bekler dosya olarak durur. Bilgisayarın açılmasına herhangi bir sorun teşkil etmez dosyalara erişiminiz hala olur.
anladım, teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri