Laptop'a Monitör Bağlama

ksenonkheshig

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler değerli arkadaşlar. 120 Hz ekranı olan bir diz üstü bilgisayarım var. Bu bilgisayara 144 Hz veya daha fazla yenilenme hızına sahip bir monitör bağlamak istiyorum. Alacağım monitör bilgisayarımdan kaynaklı olarak 120 Hz'den yukarıya çıkabilir mi bunu merak ediyorum. Kolaylıkla yeni monitör 144 Hz veya 240 Hz yenileme hızlarına çıkabilir mi? Bunu öğrenebilmek için diz üstü bilgisayarımın hangi özelliklerine bakmam gerekir?

Bilgisayarım:
 Acer Predator PH317-53
 Intel(R) Core(TM) i7-9750H CPU @ 2.60 GHz 2.59 GHz
 Nvidia Geforce RTX 2060
 16 GB Ram x64 tabanlı işlemci
 17.3'' 120 Hz Ekran

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarın elbette daha yüksek hz'lere çıkabilir. Hz miktarı bilgisayara değil monitöre bağlıdır. HDMI kablosu ile bağlayarak rahat bir şekilde kullanabilirsin. Bütçeni verirsen sana monitör tavsiyesi de yapabilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kullanıcının dediği gibi Hz sınırı ekran kartı çıkışına bağlıdır. Cihazınızdaki HDMI çıkışının özelliklerin ne kadar destek veriyorsa o kadar yüksek Hertz sınırına çıkabilirsiniz. Cihazınızda HDMI 2.0 desteği var buda 1080p çözünürlükte 240Hz tazeleme hızına kadar monitörleri bağlayabilirsiniz anlamına geliyor. Cihazda birde miniDP var ama onun sürümünü bulamadım ama daha alt değildir. Bütçeniz varsa önerinizi yapalım.

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O belirttiğin bütçede 240hz monitör bulmak çok zor hatta imkansız denilebilir. Olsa da çok hayırlı bir ürün olacağını sanmıyorum. 

https://www.gittigidiyor.com/cevre-...4jIO1ah1UTJ52RGZqwU9gcB7WyAc6JYAaAmOZEALw_wcB

bütçeni 200t aşabilirsen de sana bu ürünü almanı tavsiye ederim. Kalitesinden sonuna kadar emin olabileceğin bir ürün ve muhtemelen bu fiyata alabileceğin en iyi ürün.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
msiarmor06' Alıntı:
O belirttiğin bütçede 240hz monitör bulmak çok zor hatta imkansız denilebilir. Olsa da çok hayırlı bir ürün olacağını sanmıyorum. 

https://www.gittigidiyor.com/cevre-...4jIO1ah1UTJ52RGZqwU9gcB7WyAc6JYAaAmOZEALw_wcB

bütçeni 200t aşabilirsen de sana bu ürünü almanı tavsiye ederim. Kalitesinden sonuna kadar emin olabileceğin bir ürün ve muhtemelen bu fiyata alabileceğin en iyi ürün.
Önerdiğiniz üründe ölü Pixel var not düşülmüş başlığa.

ksenonkheshig' Alıntı:
Cevap için teşekkürler. Monitör için bütçem 1500 TL civarı.
Bu gece incehesap indirimleri var. Saat 19.00 itibariyle ürünler listelenmeye başlayacak ve 22.00 da satılacak listede olan ürünler. Belki bütçenize uygun bir monitör girer indirime. Siz takip edin artık kaç tane monitör listeye girerse ona göre link atın şu ürün indirime girecek alınır mı diye bende size alın yada almayın derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri