Laptopta Ekran Kartı Değil İşlemci Grafik Birimi Kullanılıyor.

Byjo0ker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar dün aldığım laptop bugün elime ulaştı HP Pavilion gaming laptop, 3050 ti olmasına rağmen, sistemim yavaş ve dxdiagda gözükmüyor driverlar güncel hepsi güncel

Ekli dosyalar

• IMG_20220517_202618.jpg
    IMG_20220517_202618.jpg
    3.8 MB · Görüntüleme: 18
KS

Byjo0ker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Gözüküyor hocam evet geforce experience uygulaması ile güncelleştirme yaptım driverlar güncel
IMG_20220517_204056.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
226
Peki Sürücüyü Güncelleştir dediğinizde karşınıza ne çıkıyor? Eğer Nvidia sayfası açılıyorsa ve driverlarınız güncelse kapatabilirsiniz. Ardından cihazı devre dışı bırak diyip tekrar aktif etmeyi deneyebilirsiniz.

KS

Byjo0ker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Sürücü zaten en güncel hali yüklü diyor, tekrar devredışı bırakıp etkinleştirdim değişen birşey olmadı.

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
226
Peki masaüstünde sağ tık yaptığınızda Nvidia Denetim masası çıkıyor mu? Çıkıyorsa girin. Ardından "3D Ayarları"nın altından "Surround, PhsyX Yapılandırması" kısmına gelin ve İşlemci kısmından ekran kartınızı seçin. Bu yöntem de olmazsa Bios ayarlarından yapmayı deneyeceğiz.

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
226
Peki şöyle yapalım o zaman. Biosa girmemiz gerekecek. Bilgisayarınızı kapatın. Tekrar açarken "ESC" ve "F10" tuşlarına sürekli basın. Karşınıza bios ekranı gelecek. Menüden Configuration kısmına gelin ve Graphic Device seçeneğinden eğer "Internal Graphics" ise "Switchable Graphics" seçeneğine alın. Eğer bahsettiğim kısımlar yok ise biostan çıkın. Bilmediğiniz ayarlara sakın tıklamayın. Biosla şaka olmaz :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Windows Ayarları > Sistem > Ekran > Grafik Ayarları bölümünde Tercihi ayarlamak için bir uygulama seçin bölümü Masaüstü uygulamasındayken Göz at seçeneğinden bir oyun veya uygulama EXE dosyası seçin ve listeye ekleyin. Daha sonra eklenen uygulamanın üzerine tıklayın ve Seçenekler kısmından 3050 Ti kartınız görünüyorsa onu seçin. O uygulama veya oyunu başlatıp ekran kartının kullanıp kullanılmadığını kontrol edin.

KS

Byjo0ker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam şuan için oyun yok ama exe dosyası derken neyi kastettiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam şuan için oyun yok ama exe dosyası derken neyi kastettiniz.
Oyun veya uygulamaları başlattığınız ana dosyalar. Bir uygulamaya sağ tıklayın ve dosya konumunu aç seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede o yazılımın kurulu olduğu konum ve uygulamayı başlatan EXE dosyasına ulaşacaksınız.

KS

Byjo0ker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Counter strike 1.6 yükledim oyunda 10 FPS alıyorum, gerçekten sıkıcı bir durum.

KS

Byjo0ker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Dediğiniz işlemi yaptım kartı görüyor o kartı seçiyorum ama oyun hala 6 FPS olarak duruyor

KS

Byjo0ker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Dediğiniz yerdeyim ama yüksek performansa alabileceğim bir yer göremedim açıkçası.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri