Laptopu Sürekli Şarjda Kullanmak Zararlı mı?

Onur19_19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sormak istediğim şu. Şarj %100 olduğunda çekmesem laptopa zararı olur mu? Tam dolu olduğunda prizden akımı kesiyor mu yoksa batarya şişer mi? Patlar mı? Yani kısaca %100 olduğunda çekmesem ne gibi sorunla karşılaşırım ? (Li-Ion batarya kullanıyorum)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Pil yüzde 100 olunca ,şarja takılıysa,laptopun direkt şebekeden beslendiğini yazmışlar.
Bu şekildeyse ,bi sorun yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tüm batarya tipleri telefon dahil prizden sürekli 2 taraflı alışverişe maruz kalır. Eğer dolu ise priz şebeke hattına tam tersi yönde topraklamaya ufak ufak dağıtır pilden akımı ve %99 olduğunda pil yeniden dolmaya başlar bu şekilde prize takılı olduğu sürece devam eder bu alışveriş. Bunun bir çözümü yok. Babam elektrikçi detaylarına oradan hakimim bu konulara. Bence ömrü açısından prizde hiçbir bataryalı ürünü dolduğunda bırakma.

KS

Onur19_19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tüm batarya tipleri telefon dahil prizden sürekli 2 taraflı alışverişe maruz kalır. Eğer dolu ise priz şebeke hattına tam tersi yönde topraklamaya ufak ufak dağıtır pilden akımı ve %99 olduğunda pil yeniden dolmaya başlar bu şekilde prize takılı olduğu sürece devam eder bu alışveriş. Bunun bir çözümü yok. Babam elektrikçi detaylarına oradan hakimim bu konulara. Bence ömrü açısından prizde hiçbir bataryalı ürünü dolduğunda bırakma.

O zaman şuan ki kullanım tipim şu şekle dönüşüyor, normal masaüstü gibi kullanıyorum mesela veya bataryasız laptop kullanımı gibi (ama batarya takılı), herhangi bir elektrik kesintisinde de aynı güç kaynağı gibi benim batarya devreye giriyor. Bu şekle mi dönüştü durum, bunu anladım yazılanlardan, zaten ben de böyle olmasını istiyordum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Doğru anlamışsınız ama batarya sürekli dolum ve boşaltım yaptığı için ömründen yiyorsunuz böyle bir dezavantajı var bu kullanım tipini. Her pilin bir doldur boşalt ömrü vardır genelde ömrü %100 ve %0 arasıdaki değerler arasından ölçülür ancak yinede ömründen bu şekilde yiyorsunuz. Tabi zaten uzun süredir kullanılmış bir pilse 2 yıl kadar gibi mesela o zaman zaten ömrünün yarısı kadarını bu şekide tüketmişsinizdir. Bazı Laptop 'lar pil takılı değilken direkt prizden çektiği güç ile çalışabiliyor bunu denemiş miydiniz. Birkaç arkadaşım bu tarz kullanıyorlar makinelerini.

KS

Onur19_19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Doğru anlamışsınız ama batarya sürekli dolum ve boşaltım yaptığı için ömründen yiyorsunuz böyle bir dezavantajı var bu kullanım tipini. Her pilin bir doldur boşalt ömrü vardır genelde ömrü %100 ve %0 arasıdaki değerler arasından ölçülür ancak yinede ömründen bu şekilde yiyorsunuz. Tabi zaten uzun süredir kullanılmış bir pilse 2 yıl kadar gibi mesela o zaman zaten ömrünün yarısı kadarını bu şekide tüketmişsinizdir. Bazı Laptop 'lar pil takılı değilken direkt prizden çektiği güç ile çalışabiliyor bunu denemiş miydiniz. Birkaç arkadaşım bu tarz kullanıyorlar makinelerini.

Bataryam eski, azaldığında kapanıyor direk, orjınal fiyat 400 tl cihaz Asus olunc böyle, bataryasız kullanmak istemiyorum bunu mu kastettiniz anlamadım ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben laptop hiç kullanmadım tam bilmiyorum nasıl oluyor ancak birkaç arkadaşım bataryalarını çıkartıp direkt prize bağlı halde kullanabiliyorlar her cihazda olmuyor sanırım. Zaten batarya eski ise sorun yok öyle kullanadabilirsin. Patlamaz merak etme. Akım korumalı oluyorlar direkt bozulurlar sadece.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri