Lenovo G5070 Ekran Kartı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sadozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar Lenovo G5070 laptobum vardı ve bir anda arıza yaptı ekran gelmemeye başladı internette bulamadım buraya yazıyorum. öncelikle laptobu bir elektrikçiye götürdüm ve anakartta problem yok ekran kartı chipseti yanmış dedi ekran kartı entegre olarak duruyordu bu laptobu nasıl çalıştırabilirim masaüstündeki gibi onboard vs çalıştırma yöntemi var mı ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ekran kartınız ,işlemciye gömülü,yani onboard. Görüntü gelmemesi tahminim anakarttandır. Bu işlemcilerin bozulma ihtimali çok az.

KS

sadozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Ekran kartınız ,işlemciye gömülü,yani onboard. Görüntü gelmemesi tahminim anakarttandır. Bu işlemcilerin bozulma ihtimali çok az.

Hocam götürdüğüm elektrikçi ekran kartı çipini elime verdi yanmış kırılmış şekilde

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Açıkçası anlayamadım. Sizin işlemciniz nedir. E.kartı çipi zaten işlemcinin içinde olur,nasıl çıkarttıda gösterdi.

KS

sadozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AMD Radeon R5 M230 hocam elektrikçinin dediğine göre ekran kartının chipi yanmış anakart sağlam

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
sadozturk' Alıntı:
AMD Radeon R5 M230 hocam elektrikçinin dediğine göre ekran kartının chipi yanmış anakart sağlam
 o zaman harici ekran kartı varmış.
 Peki işlemcinin ekran kartı yokmu.

KS

sadozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam ekran hiçbir şekilde tepki vermiyor sadece PC'nin fanlarını vs duyabiliyorum

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
İşlemcinde dahili bi ekran kartı var. onun devreye girmesi lazım. Zaten o yandı dediğin harici ekran kartı ipi olmadan bile bu işlemci ile görüntü vermesi gerekiyor.
Yani hasar sadece ekran kartı çipinde değil o zaman. O parça olmadan ,takılmadan bile laptop çalışır çünkü..

Biosa falanda girmiyor,değilmi.

KS

sadozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam sadece fan sesini duyabiliyorum biosa girsem bütün sorun çözülecek işte onun alternatifini arıyorum hocam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Makinenizin sol yan tarafında ESC 'nin ufak çarpaz üst köşesine denk gelen kısımda yuvarlak ufak bir tuş var ona PC kapalıyken basılı tutun sistem BIOS 'u resetleyip açmaya çalışacak eğer işlemci içindeki entegre GPU 'yu default olarak seçerse açılacaktır sistem.

KS

sadozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Denedim hocam fakat sonuç alamadım ekran hala kapkara sadece fan sesini duyuyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Maalesef başka bir çözüm önerisi yok. Biraz araştırdım ve makinenizi o götürdüğünüz tamirciye geri götürüp işlemci için grafik birimi varmış deyin ve görüntüyü işlemci üzerinden almak istediğinizi söyleyin. İşi bilen birisi ise yardımcı olacaktır.

KS

sadozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkürler hocam tekrar bir bilgisayarcıya götürüp geri dönüşümü ileteceğim.

KS

sadozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam götürdüm işini iyi yapan birine fakat olumlu sonuç alamadık. Teşekkür ederim problemin hala çözülebileceğine yardımcı olduğunuz için yeni bir PC veya EGP'u denilen olayı yapmayı düşünüyorum. Konu Kilitlenebilir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Olumlu sonuç alamadığınıza üzüldüm, eGPU ile ilgili sorunuz olursa yeni konu açabilirsiniz. Başka sorularınız için yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri