Leptob için ssd Arıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FatihKıyaksı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
500 GB veya 240 GB arasında SSD arıyorum 500 MB/S okuma ve yazma bütce 500₺ 400₺ arası kardeşim için bakıyorum ssd ye format atmak için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bahsettiğiniz hız SATA SSD hızı. Eğer cihazda M.2 disk yuvası varsa indirimlerde bu bütçeye M.2 disk alabiliyorsunuz. Cihaz özelliklerini bir kontrol edin ve M.2 yuvası varsa M.2 önereyim.

KS

FatihKıyaksı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bahsettiğiniz hız SATA SSD hızı. Eğer cihazda M.2 disk yuvası varsa indirimlerde bu bütçeye M.2 disk alabiliyorsunuz. Cihaz özelliklerini bir kontrol edin ve M.2 yuvası varsa M.2 önereyim.

kardeşimin kullandı leptob asus x555l baktım sanırım m.2 slot yeri yok Sata ssd öneriniz varsa alabilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben sizi unuttum ya. Ufak bir işim çıktı. Piyasaya bakıp önerinizi yaparım birazdan.

1. Kioxia EXCERIA 480GB - 440 TL - 540MB/s Yazma + 555MB/s Okuma Hızı / 88K IOPS Yazma + 82K IOPS Okuma / 120TBW / 1.5 Milyon MTBF
  2. Patriot Burst 480GB - 497 TL - 540MB/s Yazma + 555MB/s Okuma Hızı / 60K IOPS Yazma + 60K IOPS Okuma / 425TBW / 2 Milyon MTBF
  3. HP S700 500GB - 539 TL - 515MB/s Yazma + 560MB/s Okuma Hızı / 90K IOPS Yazma + 75K IOPS Okuma / 295TBW / 2 Milyon MTBF
  4. SanDisk 500GB Ultra 3D - 556 TL - 530MB/s Yazma + 560MB/s Okuma Hızı / 84K IOPS Yazma + 95K IOPS Okuma / 200TBW / 1.75 Milyon MTBF
Bu 4 diski öneririm size. Kendime göre bu diskleri sıralarsam en iyiden başlayarak 3 > 4 > 2 > 1 diye sıralarım. Bu demek değil ki 1 numara kötü hayır çok iyi disktir ama en iyiden başlayarak sıraladığım için sonda.

Eğer bilgilerin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız aşağıya yazıyorum.
  • MTBF : Diskte oluşacak ilk ve ikinci hata arasındaki teorik çalışma süresidir. Saat cinsinden verilir. Örnek olarak ilk disk için firma 1.5 Milyon Saat ömür biçmiş iki hata arasına. Bu rakam teorik bir değerdir. Bu süre dolunca bozulacak diye bir kaide yok. Bir hata vermeden de arızalanabilir disk. Yada bu sürenin 2-3 katına çıkarsınız belli olmaz. Elektronik bileşenlerde 50% şans işiniz. 
  • TBW : Diske firma tarafından biçilen maksimum yazma ömrüdür. Bu şu demek oluyor, diske bir veri yazdığınızda yani diske kurduğunuz her yazılım(Oyun), indirdiğiniz veya kopyaladığınız her veri diske yazıldığı için bu TBW değerini doldurursunuz. Bu değer firmanın kendisini garantiye aldığı bir değerdir. Bu değer yine bir sembolik rakamdır. Bu değerin 10 katına çıkabilirsiniz bu tamamen şans. 
  • IOPS : Saniye başına girdi/çıktı değeri. Bu değer diskin belli boyutta dosyalar ile çalışıldığında saniyede kaç adet işlem girdisi ve çıktısı yapabileceğini gösteren bir değerdir. Ne kadar yüksek o kadar fazla işlem hızı demek.
  • MB/s : Bu değerler okuma ve yazma işleminde diskin çıkabileceği maksimum hızlardır. Saniye başına yazan rakam kadar Megabyte veri yazıp/okuyabilir anlamına geliyor.
NOT : TBW kısmı biraz uzun oldu ama detaylı anlatmak istedim. Genel olarak basite indirgemem gerekirse her değer için rakamlar ne kadar yüksekse o kadar iyi anlamına geliyor.

Karar sizin.

KS

FatihKıyaksı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
çok teşekürler hocam 4,3,2 arasında birini almayı düşünüyoruz tekrar sağolun :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri