Leptop ekran kararma ve kapanması

Ice-Man

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Lenovo markalı leptopa bundan birkaç ay önce içinde kaspersky olmak üzere 7 virüs programi indirmiştim çünkü yavaştı. Sonrasında hepsini sildim ardından bilgisayarım sürekli olarak donup beyaz ekrani verip kapanmaya başladı. Bu indirmelerden önce bu yoktu fakat indirdikten sonra hep böyle yapmaya başladı. Bir tanıdığım harddiskinde sorun var dedi fakat ben onda sorun olduğunu düşünmüyorum. Virus programlarını indirmeden önce bu sorunla hiç karşılaşmamıştım. Bilgisayar o olaydan sonra çok ısınmaya başladı ve kendi kendine kapanmaya başladı. İçini temizledim fakat ondan kaynaklanmıyor. Şu an leptopta bulunan bütün dosyaları vb her şeyi temizledim. Ne yapmalıyım? Bu arada disk,cd veya flash bellek olmadan leptopa format atma şansım var mıdır? Lütfen yardımcı olun cok önemli. http://i.hizliresim.com/vP5DWA.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Virüs programları tüm dosyalarına eriştiği için sildiğinde eğer virüs programı şüpheli bir sistem dosyasını karantina altına almışsa sen virüs programını sildiğinde antivirüs sistemde ki önemli bir dosyayı da beraberinde silmiştir. Format atmaktan başla çaren yok ve USB veya CD/DVD den başka bir yöntem ile format atamazsın. 7-10 TL arası 8 GB bir FLASH alıp format atmanı tavsiye ederim.

KS

Ice-Man

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Peki, teşekkür ederim. Bu arada bir sorum daha olacak. Benim diğer leptopumun çalışma hızı gayet iyi fakat geçen gün leptopa bir kulaklık taktım ve o gün öyle oynadım. Diğer gün leptopumu açtığımda video izlerken donup donup cıız diye ses gelmeye başladı. Leptopumun şu anki hızı gayet iyi hiçbir şikayetim yok fakat arada donup seslerin cızırtılı gelmesi beni rahatsız ediyor. Aynı olayı 1 ay önce de yaşamıştım ve kendi kendine geçmişti geçen gün kulaklık taktığımda yine aynı sorunu yaşamaya başladım bunu nasıl düzeltebilirim. Format falan attırmak istemiyorum çünkü bu sorun daha önce de olduğunda kendi kendine düzelmişti. Bilgisayara farklı bir kulaklık taktığımda yaşıyorum bu sorunu. Ve benim elimde bir flash disk var onu format için kullanabilir miyim? Hangi adımları izlemeliyim?

KS

Ice-Man

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Windows 7 ISO dosyalarını indirmek için aktivasyon kodu istiyor sadece orada takıldım. Ne yapmam lazım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ürün anahtarım yok deyip geçebilirsin format işleminde o kısmı daha sonra internet üzerinde etkinleştirme kodu satın alabilirsin.

KS

Ice-Man

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ben normal Windows 7 Home yapmak istiyorum bu linkteki içerikte Premium'u var.

KS

Ice-Man

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bu dosya da yaramıyor Türkçe lisan yok. Ne yapmalıyım?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam Youtube üzerinden windows 7 kurma rehberlerini izleyin onlar zaten altta windowsun linkinide veriyorlar.Bundan dolayı görerek yapmanız daha kolay olucaktır

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri