Lian Li Strimer 24-Pin Montajı hakkında

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Merhaba,

• MSI B550 A-Pro anakart
• Thermaltake sıvı soğutma 

Sistem böyle. Lian li 24pin aldım ve montajladım. 1 ve 2 numara RGB parçadan geliyor. 3 numara ise kontrolcüden. 1 ve 3 birleşince kontrolcüden RGB değiştiriliyor diye biliyorum. 2 numaralı parça anakarta takılınca anakarttan RGB kontrolü yapılıyor diye biliyorum.

Ben hem ürünün kendi kontrolcüsünü hemde anakartı kullanarak rgb ayarlamak istiyorum. Sıvı soğutucuyu kasaya ben montajlamadım sıvı soğutma anakartın rgb yuvasına montajlı(onuda bulamadım ya? sanırım sıvı soğutma fanlarının altında kaldı) . Yönlendirmenizi bekliyorum. 

Not : konuyu açacak tam uygun yer bulamadım, umarım doğru yerdir aksi halde taşınabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Lian Li Strimer 24-Pin Montajı hakkında

Kasa PCIe soketine takılan RGB kontrolcüyü bağlamanıza gerek yok. Anakartınızda ARGB portu var. Sadece yapmanız gereken aşağıdaki resimde Motherboard bölümündeki kablo ile 24 pin kabloyu bağlamak ve o kablo ucunu anakarta bağlamak.

ASD.png

KS

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420

@"ugur.gozaydin" 

Hocam avare avare bakıyorum bi karta bi ürüne. Motherboard bölümündeki kablo kutu içeriğinde yok sanırsam. Elimdeki kablolar fotoğrafta.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Soldaki 2 kablo kontrolcü için onlar işinize yaramıyor. Sağdaki kablonun tüm uçları görünmüyor ama o büyük ihtimalle.

KS

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
RE: Cvp: Lian Li Strimer 24-Pin Montajı hakkında

ugur.gozaydin' Alıntı:
Soldaki 2 kablo kontrolcü için onlar işinize yaramıyor. Sağdaki kablonun tüm uçları görünmüyor ama o büyük ihtimalle.

1. Ürün

2. Ürün

Şimdi fark ediyorum. 2 ürün farklı. Bendeki 1.si

sanırım arada fark var ve fark o kablo. 

Sağdaki bir ucu görünmüyor diye bahsettiğiniz kablonun devamı 24pine gidiyor.

KS

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420

ugur.gozaydin' Alıntı:
Şu direkt RGB kablodan çıkan 2 uçlu bir kablo var ya o kablonun ilk birleştiği nokta dişi tarafını anakartınızdaki |.|| tipindeki ARGB 5V soketine takabiliyor musunuz kontrol edin. Aşağıda bir örnek video var.

https://www.youtube.com/watch?v=9FsL4fvQiIw
  • 2x 3-pin RAINBOW LED connectors
Anakarttaki bu girişten mi bahsediyorsunuz ?. 2 tane olduğu yazılmış sitesinde. ancak ben göremedim. Hali hazırda  Kasa fanları veya sıvı soğutma için kullanılıyor olabilir mi? Anakartın yakından bir görüntüsünü bulamadım bulabilseydim daha kolay olurdu. Söylediğiniz l.ll portu aşağıdaki portlardan hangisi? Ve anakartta port altındaki ismi " +5v d " olarak mı geçiyor.

@"ugur.gozaydin"

Fanın altında ll.l giriş var. Rainbow diye geçiyor.

Buda rgb parçadaki 2 uçlu bölümün dişi kısmı. 

Hocam şuan ayıktım. Bende ll.l giriş parçası yok. Kablolardan hiçbiri böyle bir girişe sahip değil. Sanırım ürün farklı yada eksik geldi

Bahsettiğiniz giriş yeşil alan içine aldığım giriş öyle değil mi ? Ne yazık ki gelen kabloların hiçbirinde böyle bir giriş yok.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

3 pin girişi evet , eğer kutu içeriğinden çıkmamış ise iade geçin . Ayrıca arada 100-200 TL fark var, Lian Li strimmer Plus a geçebilirsiniz.

Şu an fark ettim eğer İncehesap üzerinden almışsanız , kutu içeriğinde zaten 3 pin gözükmüyor. Strimmer plus hem kontrolcü hem de 3 pin ile geliyor . bilginiz olsun.

KS

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420

BatuhanKLC' Alıntı:
3 pin girişi evet , eğer kutu içeriğinden çıkmamış ise iade geçin . Ayrıca arada 100-200 TL fark var, Lian Li strimmer Plus a geçebilirsiniz.

Şu an fark ettim eğer İncehesap üzerinden almışsanız , kutu içeriğinde zaten 3 pin gözükmüyor. Strimmer plus hem kontrolcü hem de 3 pin ile geliyor . bilginiz olsun.

Evet 3 pini ayrıca almak istesem nasıl bulabilirim. Sanırım bir ucu rgb aparat ile birleşen diğer ucu 3 pin olan bir kablo bulabilir miyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

@"Atalayq" evet sizde ARGB(RAINBOW) bağlantısı için connector çıkmamış görünüyor. İade ederseniz PLUS versiyonunda ayrıca bir standart kontrolcü var işinizi rahatlatır onu alırsanız.

Birde dönüştürücü ucu farklı olduğundan dışarından o kabloya uyan bir kablo bulamazsınız.

KS

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420

ugur.gozaydin' Alıntı:
@"Atalayq" evet sizde ARGB(RAINBOW) bağlantısı için connector çıkmamış görünüyor. İade ederseniz PLUS versiyonunda ayrıca bir standart kontrolcü var işinizi rahatlatır onu alırsanız.

Birde dönüştürücü ucu farklı olduğundan dışarından o kabloya uyan bir kablo bulamazsınız.

Kablo

ayrı satışı mevcut gibi duruyor. Eğer yoksa iade geçeceğim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Direkt ürüne markanın kendi kablo seti varsa alabilirsiniz ama bence iade edip kontrolcüsü olan ürünü almakta fayda var. Ayrıca bu seti TR de bulabilir misiniz onu bilmiyorum.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Atalayq' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Kablo

ayrı satışı mevcut gibi duruyor. Eğer yoksa iade geçeceğim.

Tr de bildiğim kadarıyla bu kadar kapsamlı ürünleri yok .

KS

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420

Link 

Arayınca bulunuyormuş. Kıyıda köşede çok satılmadığı için bulmak zor oluyor. Bu kablo RGB aparat ile 5v 3pini birleştiriyor almışken 5v çoklayıcıda aldım lazım olur diye.
Tekrardan teşekkür ederim
@"BatuhanKLC" @"ugur.gozaydin"

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Rica ederim . Keyifli forumlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri