Lisede Hangi Bölüm Seçilmeli

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Arkadaşlar 3 seçenek var ; sayısal, eşit ağırlık, yabancı dil.
Matematiğim bayağı kötü, ama yazılım mühendisliğini çok istiyorum. İngilizcem gayet iyi seviyede ve İngilizce konuşmaktan, sohbet etmeyi çok seviyorum. Tabiki kararı ben vereceğim ama sizlere de danışmak istedim. Veya eşit ağırlık hakkında düşünceleriniz ne? Veya yabancı dil okursam hangi mesleklere gidebilirim.

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
Dil seçmek kendi ayağına değil kafana sıkmak olur tabiki sayısal

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
İngilizce konuşmayı, sohbet etmeyi çok seviyorum* (yanlış yazmışım)

UgurG

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
133
Matematiğim bayağı kötü, ama yazılım mühendisliğini çok istiyorum. İngilizcem gayet iyi seviyede ve İngilizce konuşmaktan, sohbet etmeyi çok seviyorum. Tabiki kararı ben vereceğim ama sizlere de danışmak istedim. Veya eşit ağırlık hakkında düşünceleriniz ne? Veya yabancı dil okursam hangi mesleklere gidebilirim.
Matematik Veya Genel Olarak Sayısal Kötüyse Ve Son Sınıfsan Normalde Okunabilir Ama Yazılım Mühendisliği İçin Hayır Okunmaz. Puan Yetmez. İngilizce Seviyorsan Yabancı Dilden Devam Et Rehberlik Vb Yaparsın Fırsat Olursada Yurtdışına Gidersin.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,057
Dil seçmek kendi ayağına değil kafana sıkmak olur tabiki sayısal
Neden peki?
Benim gibi dil tercih edebilirsin ben arladan matematik calisiyorum programlama okumayi dusunuyorum yada kodlama

Peki neden? Dil seçip öğretmenlik vs yapılabilir mi? Matematik konusunda vasfım yok 0 denecek kadar.
Yapilabilir yada yeterli duzeyde ise y.d de work and travel yapilabilir

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,057
Düşünsene herkesin konuştuğu dili konuşup geçimini sağlayabileceğini düşünüyorsun Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki benimle ilgilenen ailem vardı da beni yanlış yoldan döndürdüler
Dunya dili oldugu icin herkesin konusmasi onemli ozellikle turkiyede daha turkce konusmayi bilmeyenler var cogu matematik hocasinin anlatimi o kadar kotu ki (sadece sayisal ustune yuruyenler) cogu genc matematikten anlamiyor. Bunu yabancilarda yasamayazsin adamlar cok sade dil kullanarak anlatiyorlar.

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
Dunya dili oldugu icin herkesin konusmasi onemli ozellikle turkiyede daha turkce konusmayi bilmeyenler var
Mate you can even talk with a anatolian villager with this way what do you really expect?getting your family to vacation with "salary" you will dont have?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,057
Mate you can even talk with a anatolian villager with this way what do you really expect?getting your family to vacation with "salary" you will dont have?
Hicbir anadolu koylusu ile boyle konusamazsin turkiyeyi baska biryer ile mi karistiriyorsun?

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Yani şimdi halihazırda sayısal sınıfa yazdırdım kendimi, ama dediğim gibi matematikte sıfırım. Ortaokuldan beri hiç matematik çalışmadım, ortaokul konuları dahil eksik. Onun için şimdi bu sene yabancı dil seçip, aynı zamanda kendim de matematik çalışıp(temelden almayı planlıyorum), kendimi yeterli bulursam seneye tam olarak sayısal seçersem nasıl olur? (11.sınıfım)

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Kral benim için önemli olan birilerine bir şey yapmak değil. Ailemin de temennisi benim bir meslek sahibi olmam (mutlu olarak).

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
Kral benim için önemli olan birilerine bir şey yapmak değil. Ailemin de temennisi benim bir meslek sahibi olmam (mutlu olarak).
Reis o zaman son çare arapça tercümanlık hem dinini daha iyi öğrenirsin hem belki bir ihtimal geçimini sağlama imkanın olur

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Sayısal seç, matematiğini geliştir geliştirmesen bile diğerleri çok süper matematik gerektiren dersler değil. Eşit ağırlık okudum gidecek düzgün bölüm yok şimdi pişman olursun.

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Reis o zaman son çare arapça tercümanlık hem dinini daha iyi öğrenirsin hem belki bir ihtimal geçimini sağlama imkanın olur
İngilizce konusunda açıkta kalacağımı sanmam,bir ablam öğretmen, biri de öğretmendi şimdi rehberlik/tercümanlık yapıyor. İngilizce öğretmenliği var. Arapçayı da normal olarak öğrenmeye çalışıyorum zaten. Çok şükür elimden geldiğince dinimi yaşamaya gayret ediyorum.

Sayısal seç, matematiğini geliştir geliştirmesen bile diğerleri çok süper matematik gerektiren dersler değil. Eşit ağırlık okudum gidecek düzgün bölüm yok şimdi pişman olursun.
Yabancı Dil için de aynı şey geçerli mi? Sayısal derslerine sıfırım. İngilizcem iyi ve geliştirmeye de devam ediyorum. Öğretmenlik, rehberlik, tercümanlık vs de güzel işler. Özellikle de öğretmenlik, devletin memuru her zaman değerlidir. Ablam öğretmen çok memnun ve rahat. Ayrıca matematik öğretmenleri gibi haftanın 5 günü full time çalışmıyor. Ama sadece aklımı karıştıran şu ;ben küçüklüğümden beri bilgisayarın içinde olduğum için, onunla alakalı bir meslek sahibi olmak hayalimdi.

Aklımda şu var, bu 1 sene içinde kendimi sayısal derslerinde yavaş yavaş geliştirip aynı zamanda da dil okursam, seneye son sınıfta sayısala geçersem mantıklı olur mu? Eğer kendimi geliştiremediğimi düşünürsem de dilden devam edip öğretmen falan olurum.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri