LÜTFEN YARDIM EDİN NOLUR

Ramazan006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarım , bir anda güç kesiyor hiç birşeye ellemiyorum 2 saniye sonra kendi kendine başlıyor , başladıktan 10 dk sonra mavi ekran veriyor bu döngü sürekli var anakart değiştirdim düzelmedi format attım düzelmedi.
Hep Aynı mavi ekran kodları var 

Stop : 0x00F4 - 0x003 - 0xFFFa8005AEC8E0 - 0xFF80002F57B90 vsvs

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemdeki genel bileşenlerinizi marka model olarak paylaşın bakalım sistemde uyumsuz bir bileşen yada sorun yaratabilecek bir bileşen var mı. Genelde bu tarz sorunlar PSU odaklı olur ama yinede öndecen konuşmayalım tabi.

KS

Ramazan006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci : İntel Core i5 2400s
Ram : Pc3-12800 (800 Mhz) ddr3 4gbram
Ekran kartı : Nvdia Geforce 9500GT DDR2
Anakart : Pegatron ipxsb-h61

CPU-Z programından baktıklarım şuan

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu sistem bayağı eski ki PSU yani güç kaynağınızda çok eskidir büyük ihtimalle. Üzerinde etiket olur güç kaynağınızın üzerindeki etiketi çekip paylaşın bakalım bilgilerine ona göre eski ve yetersiz ise ki öyle büyük ihtimalle size ilk önerim önce bir başka PSU ile sistemi deneyin demek olacak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU hem eski hem marka dandik hemde güçsüz. 11A veriyor oda doğru yazıldıysa 132W yapar ki sisteminiz için bu seviye sisteminiz için yetmez. Sadece işlemci ve ekran kartınız 115W kadar çekiyor ki diğer şeyler vs. ile sınırda diyebiliriz oda gerçek değer ise. Eski bir ürün olduğundan ve marka kalitesiz olduğundan benim şüphem PSU bence başka bir PSU ile güçlü bir model ile deneyin önceliğiniz bu olsun.

KS

Ramazan006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki Mavi Ekranla Bir ilgisi varmı veya mavi ekrana düşüren şey Hdd mi Ram mi tahminizce

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Belli olmaz ısı yüksek olursa işlemci kendisini anakart tarafından kapatır buda sistemi ani mavi ekrana düşürebilir. Ayrıca RAM ve HDD veya herhangi bir bileşen mavi ekran verdirebilir yani kesin şudur diyemem. Size verdiğim RAM testini yapın RAM sorun çıkmaz ise elenir.

RAM test işlemi.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir ve bu soruna sebep olur. Testi bitene kadar sürdürün.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri