Lütfen Yardım

berke3536

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaş yaklaşık 2 ay önce pchocasının videosunda önerdiği gamegaraj s34 kasasını aldım kasayı aldığım ilk 5 gün sıkıntı yoktu sonrasında oyuna girerken res atmaya başladı bana bios güncellemem gerektiği söylendi yaptım bi kaç gün sorun düzeldi ve sonra tekrar başladı servise gönderdim herhangi bi parçada sıkıntı olmadığını söyleyip yolladılar bilgisayar 1 gün çalıştı sonra yine aynı sorun oldu yine yolladım yine geldi yine aynı sorun oldu 2 kere servise gönderdim serviste hiçbir sıkıntı olmadığını orada bilgisayarın çalıştığı söyleniyor ama bu bilgisayar benim evime gelince neden açılmıyor eskiden ekran gelirdi öyle kapanırdı şimdi ekran bile gelmiyor kasa çalışıyor anakarttaki dramde takılı kalıyor bi kaç dk sonra kapanıyor bi yardım edin lütfen

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
558
Sistem özelliklerini belirtirmisin nette detaylı göremedim, özellikle ; Anakart ve Ram markası ve CL değeri.

KS

berke3536

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ram iki tane mi sistemde bir de XMP EXPO Profile1 açıkmı ?
Hocam bilgisayar kasa renkleri geliyor bi kaç saniye sonra kapanıyor hiçbirşeyine bakamıyorum ama servisten geleli 1 gün oldu onlar her ayarı yaptı biz sıkıntı yok diye yolladılar hiçbir şeyine dokunmadım

Hocam bilgisayar kasa renkleri geliyor bi kaç saniye sonra kapanıyor hiçbirşeyine bakamıyorum ama servisten geleli 1 gün oldu onlar her ayarı yaptı biz sıkıntı yok diye yolladılar hiçbir şeyine dokunmadım
Ram 1 tane var anakart 2 yuvalı

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
558
Ramin anakart üzerinde 2. slotta takılı olması lazım ve Bios menüye girip XMP EXPO açıksa bu ayarı kapatman lazım, bu ayarlar doğruysa başka yol denemek gerekli. Biostar anakart ve CL36 Ram sıkıntılı durumlar çıkarabilir, gerekirse Anakart üzerinde Biosu Clear Cmos yapmak gerekli, şu an Ram hangi slotta takılı ? @yunusx36 @solaris önerileriniz neler teknik konu hakkında.

KS

berke3536

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ramin anakart üzerinde 2. slotta takılı olması lazım ve Bios menüye girip XMP EXPO açıksa bu ayarı kapatman lazım, bu ayarlar doğruysa başka yol denemek gerekli. Biostar anakart ve CL36 Ram sıkıntılı durumlar çıkarabilir, gerekirse Anakart üzerinde Biosu Clear Cmos yapmak gerekli, şu an Ram hangi slotta takılı ? @yunusx36 @solaris önerileriniz neler teknik konu hakkında.
Ram mi 2 slotta da deneyip açmayı denedim ama sorun hala devam ediyor birde biosa girmem mümkün değil çünkü ekran gelmiyor kasa açılıyor ışıklar geliyor 4-5 saniye sonra pc kendini kapatıyor

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
558
Biosu indirdiğin anakartının kendi sitesini linklermisin modeli tam belirtmemişsin siteye ulaşamıyorum.

KS

berke3536

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Biosu indirdiğin anakartının kendi sitesini linklermisin modeli tam belirtmemişsin siteye ulaşamıyorum.
Buyur hocam ama bana 1 gün önce servisten herşey güncellenmiş bi şekilde gönderildi

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
558

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
558
Pili çıkartıp 5 dakika beklemem mi gerek
Bilgisayarı kapatın Rami ikinci yuvaya takın .
Diğer yöntemi uygulamamız gerekli. Bilgisayarı kapatın, kasanın arkasındaki güç kaynağı düğmesi AÇIK KALSIN.

Resimde gösteridiğim iki tane pimin arasına tornavidanın ucunu yerleştirin iki pime de değsin bu şekilde 10 saniye
bekleyin.

kaydet.png

KS

berke3536

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
- Bilgisayarı kapattın Rami 2. yuvaya taktın.
- Rami ikinci yuvaya taktıktan sonra , resimdeki gösterdiğim pimlere tornavida ile 10 saniye temas et sonra bilgisayarı aç.
Bir şey değişmedi tuşa basıyorum güç geçmiyor basılı tutunca falan geliyor kafayı yedi

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,509
Anakart üzerin de DRAM ışığı yanıyorsa Ram i aldığın yere değilde kendi servisine kendin gönder o şekilde süreci devam ettir.

KS

berke3536

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bir şey değişmedi tuşa basıyorum güç geçmiyor basılı tutunca falan geliyor kafayı yedi
Tekrar denedim 5-10 saniye ışıklar geldi sonra kapandı

Anakart üzerin de DRAM ışığı yanıyorsa Ram i aldığın yere değilde kendi servisine kendin gönder o şekilde süreci devam ettir.
Hocam servise 2. Gönderişim 2 gün önce yeni geldi bi sorun olmadığını onların orda sorunsuz çalıştığını söyleyip bios ekran kartı güncelleyip geri yolluyorlar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri