M.2 SSD hız sorunu

azrailkenan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda Corsair MP510 240GB SSD vardı.

ZJrBu1.jpg

Corsair MP510 240GB

SSD doldukça yavaşlamaya başladı yeni format attığımda SSD normal değerlerini veriyor ancak doldukça okuma/yazma değerleri düşüyordu.

lcgSI2.png

2 gün önce Hepsiburada'dan 

omx4ww.jpg

512GB HI-LEVEL M.2 SSD 

aldım sitede yazan değerler Okuma/Yazma 3300/3100 ama bu değerleri alamıyorum, Hi-Level'in sitesinde bu SSD'nin modelini bulamadım, içime şüphe düştü acaba sahte mi diye ama internette çoğu sitede satılıyor ve faturalı ürün.

Aygıt yöneticisi de de marka falan yazmıyor.

tziTnR.png

Bir de sistemi 240'lık SSD'den 512'lik SSD'ye Macrium Reflect 7 programı ile kopyaladım bundan dolayı sorun olur mu?

512 GB'lık SSD'deki şu anki hız.

7Ol5CK.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birinci diskiniz doluluk yüzünden performansını veremiyor olabilir. 240GB diskin zaten 223GB kadarını kullanabiliyorsunuz onunda 157GB kadarını doldurmuşsunuz. Disk doluluğu performansını düşürür ama yazmada oldukça fazla kayıp var. Diskin yazılımını kurun ve güncellemesi var mı bakın. Ayrıca anakartınızın çipset sürücüsünü mutlaka kurun ve Windows güncellemeleriniz varsa yapın.

2. diskin markası zaten pek iyi değil. Ürünün genel hızlarına bakacak olursam vadettiği hızları yansıtmaması pek anormal gelmedi. Kendi sitesinde bile yok bu ürün öyle düşünün.

KS

azrailkenan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Nasıl anormal gelmiyor ürün özelliklerinde 3300/3100 yazıyo faturalı ürün ve bu hızları vermiyor şikayet etsem iade edebilirmiyim sonuçta vaad edilen özellikleri karşılamıyor, veya eksik yaptığım bişey mi var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS güncel ise çipset sürücünüz kuruluysa sorun yok. Birde tek M.2 disk ile deneyin yani yeni aldığınız diski takın sadece yine hızlar aynıysa diskin markasından dolayı sorun yazan hızları alamıyorsunuz demektir. Buna yapacak bir şeyiniz yok. İade edebilirsiniz isterseniz sizin bileceğiniz iş.

Şaşırmadım anormal gelmiyor dememin sebebi tamamen diskin markası iyi olmadığından. Ne diskin yongaları belli ne kontrolcüsü ne başka bir bilgisi dökümanı var. Anlatabilmişimdir umarım neden şaşırmadığımı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri