M.2 SSD Okuma/Yazma Testleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
https://www.incehesap.com/adata-xpg-sx8200-pro-asx8200pnp-256gt-c-256gb-m-2-2280-ssd-disk-fiyati-44537/?gclid=CjwKCAiAzJLzBRAZEiwAmZb0apy2ni-MYxZEEviZ4VdLJe22LplGX9XnpfdD7oNYPmRYxA10y5Mz0xoCwUUQAvD_BwE 

Bendeki M.2 SSD bu. Bazı testler yaptım ama emin olamadım sorunlu mu değil mi?
m.2 yi 2 kısıma ayırdım C ve D olarak. İkisini de test ettim. Sonuçları SS atıyorum.

https://i.imgyukle.com/2020/03/08/n0Sz6Q.png
https://i.imgyukle.com/2020/03/08/n0SM6v.png

Tam verim veremez biliyorum ama yazmada ki fark fazla gibi. SATA SSD fiyatına aldım bu bana fazlasıyla yetiyor. Sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum da genede sormak istedim :)
Başka hangi programlarla test etmemi tavsiye edersiniz. HDTunePro da durumlar daha vahim :D 1400 okuma çıkıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Diskiniz Adata verilerine göre çok dolu olmadığından ki SSD performansını doluluk oranı azaltır 3500mb/s okuma ve 1200mb/s yazma değerlerini sunar deniyor. 200mb/s oynama payı olur duruma göre ve disk doluluğu performansı düşürür. Sizin diskiniz 256 GB ve %49 oranında dolu bir disk ki buna hızdaki oynama payı eklenince performans değerleriniz normal sayılır. Sizin yerinizde olsaydım ilk önce diski doldurmadan performans testi yapardım ki fark dolu olunca ne oluyor belli olmuş olurdu.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Doluluga göre disklerde azalmalar oluyor ve her zaman sabit değer sunamıyor yani. Bana bu halde de yetiyor sorun değilde test ediyorum arada max değere yakın veriyor sürekli olmasada.

SSD yi 2 ye ayırmam da hızı etkiler mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ufak boyutlu bir disk kullandığınız için bir miktar kayıp yaşanabilir ama birde şu durum var SSD diskinize disk yönetiminden diskin %1 kadar bir yer ayırıp hiçbir şekilde harf ataması vs. yapmayın yani ölü bölge olacak o alan ki 256 GB SSD diskin %1 kadarı 2.56 GB kadar yapar bu alanı ölü bölge yaparsanız disk doluluğa bağlı yavaşlama yapmamak için o ölü bölgeyi "CACHE" olarak kullanır. SAMSUNG , WD gibi bazı diskler DRAM Cache üzerine birde ayrı alan olarak bu Cache sistemini varsayılan olarak diskte kullanıyor ama SX8200 Pro diskinde sadece DRAM Cache var kapasiteden performans için Cache kullanmıyor siz yaparsanız dediğimi işe yarar bir miktarda olsa performans artışı olur yada düşüş azalır.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
O dediğinizi nasıl yaparım. Format vs gerekiyorsa uğraşmak istemiyorum test ettim farklılık gösteriyor. Bir gösterdiği diğerinde farklı oluyor bana da yetiyor zaten. Uğraştırmayan bir şeyse yapayım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Uğraşmayın o zaman zaten düşük boyutlu bir SSD diskiniz var her GB önemli sizin için gerek yok ama doluluk oranına bağlı değerleriniz normal sorun yok.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Kapasite sorunum yok 80gb dolu en fazla 20gb daha eklenir onun dışında hdd yi depo olarak kullanıyorum. Kolay bir yöntem ve iyi sonuç veriyorsa yapalım ama format varsa işin içinde olmaz :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format yok şöyle yapacaksınız. Başlata sağ tıklayın ve Disk yönetimini açın. Daha sonra SSD diskin olduğu alt bardan Disk 0 SSD disk olmalı buradan yandaki MAVİ bar kısımdan C diski olana sağ tıklayıp Birimi küçült diyeceksiniz. Daha sonra bir pencere açılacak ve bu açılan pencerede Megabyte cinsinden 3 GB kadar bir yer açsanız yeterli yani 1024 x3 = 3072 mb yapar yani o çıkan pencereye 3072 yazıp Küçült deyin. Bu işlemden aynı Disk 0 barında SİYAH bir ayrılmamış alan olacak bu alan diskin performans anında bir ihtiyacı olduğunda kendisinin başvuracağı 2. cache alanıdır ama her disk bu alanı kolay kolay kullanmaz. Ben Transcend marka SATA SSD diskimde kullanıyorum çok büyük işe yaramıyor ama durumu yarı yarıya toparlıyor hızlar en azında bu işlemi yapmadığım halden daha yüksek ben genelde %80 dolu kullanıyorum hep bu yüzden kullanıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri